Planurile primarului Ilie Bolojan pentu Oradea, în 2017

0
0
Ilie Bolojan
Ilie Bolojan

Printre  marile proiecte ale oraşului Oradea ce vor fi realizate în următorii trei ani, se numără un nou pod peste Crişul Repede, reabilitarea faţadelor clădirilor considerate monumente istorice, extinderea liniei de tramvai, investiţii care s-ar ridica la 50-60 milioane de euro.

Primarul Ilie Bolojan a precizat că, în anul 2017, municipalitatea va demara lucrările la un pod nou peste râul Crişul Repede, în valoare de trei milioane de euro, la extinderea liniei de tramvai în zona sudică a oraşului, pe o lungime de 7-8 kilometri, investiţie de circa opt milioane de euro, precum şi la o şosea de legătură pentru accesul pe dealurile din nordul urbei, lucrare a cărei valoare este în curs de definitivare. 

De asemenea, primarul Oradei a menţionat că se vor continua lucrările în centrul istoric al municipiului pentru reabilitarea faţadelor la clădirile monument şi transformarea în spaţiu pietonal a Pieţei Ferdinand. 

Un alt proiect important se referă la îmbunătăţirea circulaţiei în centrul civic, unde va fi lărgit podul peste Criş la şase benzi, cu alte lucrări conexe. La viitoarea sală polivalentă de sport vor demara lucările pentru căile de acces şi parcare, alte proiecte vizând continuarea reabilitării reţelelor de termoficare şi realizarea unui nou pasaj suprateran într-o zonă aglomerată. Primarul a mai vorbit şi despre începerea lucrărilor la campusul integrat universitar. 

“Aceste obiective presupun nişte bugete care nu pot fi acoperite, integral, din bugetul de investiţii pe anul acesta şi atunci vom demara lucrările din bugetele locale, avem această posibilitate, şi pe măsură ce definitivăm contractele de investiţii pe fonduri europene trecem cu decontările pe proiectele europene”, a declarat Ilie Bolojan.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite