Peste 5.000 de răţuşte intră în cursă pe apele Crişului, într-o acţiune caritabilă inedită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la prima ediţie a întrecerii răţuştelor la Oradea
Imagine de la prima ediţie a întrecerii răţuştelor la Oradea

Peste 5.000 de rățuște o vor lua la vale pe Crișul Repede, pe un traseu amenajat, în acest weekend. Scopul este unul nobil, cursa fiind organizată pentru strângerea de fonduri pentru familii aflate în dificultate. Fiecare orădean poate adopta, contra taxă, o răţuşcă şi, dacă aceasta câştigă, poate primi un premiu surpriză.

Cea de-a doua ediţie a Cursei Răţuştelor va începe astăzi la orele 17.00, când pe Crişul Repede, lângă Podul Intelectualilor, vor fi lansate la apă 5.000 de răţuşte de baie. Scopul întregului eveniment este mobilizarea comunităţii orădene şi motivarea lor, pentru actele umanitare. Fiecare din cele 5.000 de răţuşte va putea fi cumpărată, prin completarea la faţa locului a unui talon, contra sumei de 5 lei. Norocoşii ale căror răţuşte vor ajunge primele la finiş vor fi premiaţi. Locul întâi va primi drept cadou un weekend la Budapesta şi 1.000 de lei, bani de cheltuială.

„Răţuşca cea frumoasă"

Grădinițele, școlile și grupurile asociative vor participa la competiția „Rățușca cea frumoasă", cu ajutorul unei firme sponsor, decorând o rățușcă mare, pe care o vor supune aprecierii juriului ad-hoc a evenimentului. În paralel cu întrecerea răţuştelor, copiii se vor putea juca şi asculta un recital de muzică populară, oferit de către elevii de la Liceul de Artă. Sumele strânse din adopția de rățuște mari și mici vor fi folosite pentru sprijinirea copiilori,  tinerilori și aduților cu dizabilități asistați de către centrele și serviciile sociale din cadrul rețelei EVANTAI (lista centrelor este disponibilă la adresa: www.cursaratustelororadea.ro, sectiunea beneficiari). Totodată, începând cu această ediție organizatorii încearcă să acorde un premiu special pentru cea mai bună clasă de elevi, ca urmare a competiției specifice deschise de rățuștele ambițioase, la care provoacă toate școlile la întercerea claselor (regulamentul la secțiunea clasa anului a paginii web a cursei).

Organizatori

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Filantropia Oradea, Asociaţia Acţiune în Voluntariat, Rotary Club Oradea, Clubul Rotaract Oradea, Asociaţia Plus, Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Direcţia Apelor Bihor, Inspectoratul Şcolar Bihor, Universitatea Oradea, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, OTL Oradea şi alte firme.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite