Patru orădeni acuzaţi de trafic de mefedronă au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au fost trimiși în judecată pentru trafic de mefedronă. B.A.M., de 21 ani, D.S.D., de 22 de ani, L.S., de 25 de ani şi N.R.A., de 18 ani sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

"Cei patru tineri au fost prinşi în flagrant de poliţiştii antidrog orădeni la 18 februarie, în Oradea, în timp ce comercializau 30 de pliculeţe cu o substanţă cu efect psihotrop, interzisă la comercializare şi consum", spune inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Conform prevederilor legale, substanţa activă a acestui drog, „mefedrona" este un drog de mare risc. În cazul în care aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 10 şi 20 de ani.

Listă cu substanțe interzise

Cu toate că la data de 15 februarie, pe lista substanţelor stupefiante au fost introduse 36 astfel de substanţe, unele persoane au continuat, în mod ilegal, comercializarea acestora."În tot acest interval de timp, poliţiştii antidrog în colaborare cu Garda Financiară au efectuat mai multe controale la magazinele cu profil etnobotanic din Judeţul Bihor. Poliţiştii orădeni informează „clienţii" că la 22 iulie a intrat în vigoare o nouă hotărâre de guvern, care încriminează comercializarea şi consumul a altor opt substanţe halucinogene, care erau comercializate legal până la această dată", a mai spus Alina Dinu.

După apariţia acestei hotărâri de guvern, poliţiştii antidrog în colaborarea cu comisari ai Gărzii Financiare Bihor şi ai O.P.C. Bihor au efectuat controale la toate magazinele etnobotanice din Judeţul Bihor, fiind confiscate circa 300 pliculeţe de astfel de produse incriminate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite