Pagube însemnate în urma unei furtuni, în județul Bihor. Zeci de pompieri au intervenit VIDEO

0
Publicat:

O furtună puternică, de nici zece minute, a făcut pagube însemnate în Oradea, Salonta, Marghita şi Aleşd. În aceste localități se efectuează zeci de misiuni ale pompierilor militari bihoreni care intervin în sprijinul populaţiei afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

Furtuna a produs pagube însemnate  FOTO captură video
Furtuna a produs pagube însemnate FOTO captură video

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, Detaşamentului Salonta, Detaşamentului Marghita şi Staţiei Aleşd intervin cu autospecialele, echipamentele şi accesoriile din dotare pentru înlăturarea efectelor furtunilor manifestate în judeţ.

Pompierii Detaşamentului 1 şi 2 Oradea acţionează pe raza întregului municipiu, unde vântul puternic a desprins acoperişurile mai multor imobile şi a doborât mai mulţi copaci pe carosabil şi autoturisme. Traficul a fost blocat pe mai multe artere ale oraşului. Pe bulevardul Decebal, un acoperiş din tablă a fost aruncat de vânt pe liniile de tramvai, scrie Agerpres.

Circulația blocată de un arbore căzut

Pe strada Iuliu Maniu, un arbore rupt a căzut pe un autoturism, blocând circulaţia spre centrul oraşului. Balconul unui bloc de lângă Piaţa Decebal a fost smuls şi doborât pe trotuar.

În Oradea, pompierii militari paramedici din cadrul Detaşamentului 2 Oradea au acordat îngrijirile necesare unei persoane rănite în urma spargerii unei ferestre, transportând-o ulterior la spital.

În parcuri şi pe malul Crişului Repede, mulţi copaci au fost rupţi. În multe locuri pot fi văzute pe jos resturi de acoperişuri din ţiglă şi bucăţi din panouri izolante de construcţii.

Pompierii Detaşamentului Salonta au degajat zeci de copaci care blocau traficul pe DN 79, între localităţile Mădăraş şi Salonta, urmând să intervină pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe mai multe străzi din Salonta. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite