Orădenii sunt provocați să renunțe la autoturisme, în favoarea bicicletelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare orădenii sunt provocați ca, în ciuda vremii tomnatice, să renunțe la mijloacele de transport poluante, în favoarea bicicletelor. Totul se întâmplă cu ocazia „Săptămânii Mobilității Europene 2010", eveniment ajuns la ediția a noua.

Ediția se desfășoară sub deviza „Călătorind inteligent, trăim mai bine!", în intervalul 16 - 22 septembrie 2010. „ În această săptămână, cetăţenii  întregului continent sunt invitaţi să participe la manifestări care să promoveze modalităţile de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conştientizării populaţiei asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane" transmite Primăria Oradea, printr-un comunicat.

Programul cuprinde o masă rotundă, joi de la orele 16.00, în sala mare a Primăriei Oradea, urmată de o campanie de informare a orădenilor cu privire la beneficiile folosirii bicicletei, în detrimentul autoturismelor personale. Voluntarii vor împărți pliante pe strada Republicii iar marţi, 21 septembrie, de la orele 13.00, va avea loc un concurs de desene pe asfalt, cu tema „Oraşul Verde". Competiția va avea loc în Parcul Petöfi, cu participarea elevilor de la Şcoala Dacia Oradea. Săptămâna mobilității se încheie miercuri, cu turul orașului cu bicicleta, de la orele 18.00.

Colaborare pentru mediu

 Activităţile dedicate „Săptămânii Mobilităţii Europene 2010" unt organizate de Primăria Oradea şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Bihor, Poliţia Comunitară Oradea, Inspectoratul Judeţean  de Poliţie Bihor, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, Asociaţia Pro Bike Oradea, Regia Autonomă Transport Local Oradea, Fundaţia ECOTOP Oradea şi instituţii de învăţământ din oraș.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite