O sută de kilograme de alimente au fost distruse, în urma unor controale „fulger”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piața Rogerius
Piața Rogerius

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor a efectuat în ultimele două zile controale inopinate la unităţile care comercializează produse alimentare, din județ. Au fost vizate, în special, piețele și supermarket-urile. Produsele alimentare neconforme au fost confiscate și distruse.

Verificările au fost realizate în colaborare cu personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bihor şi din prefectură. „Au fost efectuate 70 de controale operative, dintre care 25 la operatori de industrie alimentară și 45 la micii producători agricoli din piețele alimentare", a spus Mircea Gelu Budău, director coordonator la DSVSA Bihor.

Activitate suspendată, la Salonta

Au fost aplicate 20 de avertismente şi 15 amenzi contravenţionale în valoare de 12.800 lei. Aproape o sută de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la vânzare și distruse, fiindcă nu erau conforme.  „La o societate comercială din Salonta s-a emis ordonanţă de suspendare a activităţii, din cauza condiţiilor improprii în care îşi desfăşura activitatea", a spus Budău.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite