O săptămână fără apă caldă în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarile intrerup furnizarea apei calde
Lucrarile intrerup furnizarea apei calde

În perioada 4-11 august se va întrerupe furnizarea apei calde în Oradea. Asta din cauza lucrărilor de înlocuire a patru vane de secţionare.

Paralel cu aceste lucrări, se va realiza în această perioadă contorizarea la limita dintre Termoficare şi Electrocentrale şi, în acelaşi timp, şi o subtraversare pe sub şoseaua Borşului. Cu acest prilej se va face şi verificarea reţelelor, operaţiune efectuată de obicei în septembrie sau octombrie.

”Am purtat discuţii cu firmele care execută lucrările de reabilitare a Magistralei 1 şi 3 pentru ca şi ei să fie pregătiţi şi să efectueze cu prilejul acestor opriri lucrările care ar mai necesita alte opriri ale furnizării apei calde. În felul acesta încercăm să reducem disconfortul pe care îl creăm cetăţenilor”, a menţionat Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

La rândul său, Stănel Necula, directorul Electrocentrale a arătat că deşi disconfortul creat de aceste întreruperi ale furnizării apei este în prezent mare, după efectuarea lucrărilor de reabilitare a magistralelor se va reduce mult posibilitatea apariţiei unor astfel de neajunsuri.

Totodată, a fost prezentat şi stadiul lucrărilor la Magistrala 3. Lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.

În prezent sunt atacate 32 de tronsoane pe teritoriul oraşului, lucrări de reabilitare a celor două conducte magistrale 1 şi 3. În total este un progres de 24,6 % din lucrările presupuse de contract, cu o întârziere de 1,6 % faţă de cât ar fi trebuit să fie conform graficului, încercându-se recuperarea acestei întârzieri în perioada imediat următoare.

 ”Esenţial pentru administraţia locală este să coreleze toate aceste lucrări, atât pentru faptul ca ele să funcţioneze coerent cât şi pentru ca efectul neplăcut pentru populaţie să fie cât mai redus”, a spus viceprimarul Mălan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite