Norul vulcanic îi arde la buzunar pe orădenii care trebuie să plece în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Vereş a plătit de patru ori mai mult drumul până în Anglia din cauza norului de cenuşă. În zilele în care cursele aeriene au fost anulate, transportatorii au făcut profit pentru că pasagerii avioanelor au ales transportul cu autocarele.

O orădeancă trebuia să ajungă în Anglia marţi, cu un zbor de la Budapesta. Din cauza norului de cenuşă vulcanică, zborul său a fost anulat, fiindu-i afectate planurile de călătorie. Viorica Vereş, în vârstă de 54 de ani, a căutat soluţii fie la agenţiile de turism, fie la companiile de transport rutier. „Norul de cenuşă vulcanică mi-a dat planurile peste cap”, se plânge Vereş, care porneşte astăzi cu maşina spre Manchester, unde lucrează la o firmă de prelucrare a lemnului. „În loc să cheltui 100 de euro, cât am plătit pe biletul cumpărat din timp, am ajuns să scot din buzunar peste 400 de euro, pe acelaşi drum”, spune orădeanca.

Daniel Micu, director la Atlassib, a declarat pentru Adevărul de Seară, ediţia de Oradea, că, în ultima săptămână, a crescut cererea pentru transportul rutier. „În ultimele zile numărul călătorilor a fost mai mare decât într-o perioadă obişnuită”, a spus Daniel Micu. Acesta a precizat că solicitările au crescut pe toate relaţiile, în douăspreze ţări.

Plătesc asigurare

Ioana Pantea, de la agenţia de turism General Travel, a spus că firma pe care o reprezintă nu a avut de pierdut din cauza anulării unor zboruri, pe fondul norului de cenuşă vulcanică din Islanda. „Avem programate plecări în luna mai. Dacă înainte clienţii nu-şi făceau asigurare storno, pentru situaţiile în care se anulează călătoriile, acum fiecare turist şi-a plătit asigurarea, care reprezintă doi la sută din valoarea pachetului”, a observat Ioana Pantea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite