Măsuri drastice în cazul câinilor spânzuraţi într-un buncăr de lângă Oradea: două persoane au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au deja suspecţi în cazul câinilor găsiţi spânzuraţi într-un buncăr de lângă Oradea Foto: Facebook Antonia Kertesz
Poliţiştii au deja suspecţi în cazul câinilor găsiţi spânzuraţi într-un buncăr de lângă Oradea Foto: Facebook Antonia Kertesz

Poliţiştii din Bihor au reţinut două persoane în cazul celor trei câini găsiţi spânzuraţi săptămâna trecută într-un buncăr de lângă Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, este vorba despre doi bărbaţi de 69 respectiv 20 ani, ambii din comuna Sânnicolau Român.

"Luni, 11 ianuarie, în urma cercetărilor efectuate în cazul celor trei câini decedaţi, găsiţi la 9 ianuarie, într-un bazin subteran din beton situat la ieşirea din localitatea bihoreană Berechiu, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Cefa au identificat şi cercetat un bărbat de 69 de ani şi un tânăr de 20 de ani, ambii comuna Sânnicolau Român, bănuiţi de comiterea faptelor", se precizează în informarea Poliţiei. 

Câinii ar fi aparţinut unui localnic, rudă cu ei, care a decedat şi, ca să nu mai trebuiască să-i hrănească, cei doi au decis să-i ucidă. 

Cert este că cei doi bihoreni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, şi sunt anchetaţi fiecare pentru trei infracţiuni de „ucidere a câinilor fără drept", infracţiune prevăzută în OUG 155/2001, şi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la un 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 la 10.000 lei.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Postului de Poliţie Sânnicolau Român, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. 

După cum Adevarul a mai scris, poliţiştii şi procurorii din Bihor au început o anchetă după ce o iubitoare de animale a găsit câini spânzuraţi şi torturaţi într-un buncăr de pe marginea DN79, în apropiere de Oradea, făcând publice imaginile pe reţeaua de socializare.

Femeia, Antonia Kertesz, care administrează un adăpost pentru câini comunitari în municipiul Salonta, unde are peste 200 de suflete, câini, pisici, iepuri şi chiar păsări salvate, a găsit câinii ucişi într-un buncăr unde vine permanent, de mai bine de 6 ani, ca să salveze animalele abandonate acolo de persoane din zonă.

Vă recomandăm şi: 

Imagini şocante cu câini ucişi şi torturaţi, găsiţi într-un buncăr de pe un câmp de lângă Oradea VIDEO

Atacul fostului şef al Poliţiei Locale Oradea asupra soţiei a fost surprins de camerele de supraveghere VIDEO

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite