Martor sub protecția anonimatului, în procesul fugii lui Omar Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc la Curtea de Apel Oradea un nou termen în procesul lui Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru terorism, în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Dintre cei patru martori audiați, unul, cel al acuzării, a fost sub acoperire. Acesta a făcut declarații legate de fuga din țară a lui Omar Hayssam. 

Cauza lui Omar Hayssam, sirianul care a fugit din România după ce a fost condamnat la închisoare pentru terorism în cazul răpirii jurnaliştilor români în Irak, se judecă la Curtea de Apel Oradea. Ion Cazacu, avocatul sirianului, a declarat că astăzi a fost audiat un martor secret, din partea acuzării. „Acesta a spus că, în 2005, a auzit o discuție între doi arabi, cum că s-ar fi strâns bani pentru a-l ajuta pe Omar Hayssam să plece din țară. Declarațiile sale nu au vreo relevanță, fiindcă se referă la ceva ce acesta a auzit de la alte două persoane", a spus Ion Cazacu. Tot astăzi au mai fost audiați trei martori ai apărării.

O nouă amânare

„Cauza privind pe inculpatul Omar Hayssam a fost amânată pentru data de 7 mai 2012, în vederea audierii martorilor lipsă și a efectuării expertizei grafoscopice dispuse în cauză", a spus Adrian Haș, expert informare publică în cadrul Curții de Apel Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite