Marius Magalea este polițist-judoka pe frontieră și are medalii de aur în palmares

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Magalea
Marius Magalea

Tânărul practică judo-ul de când era de-o şchioapă şi spune că nu are de gând să renunţe pentru că acest sport îl defineşte pe el ca om.

PROFIL
Născut. 5 octombrie 1978, Oradea
Familie. Căsătorit, are o fetiţă de doi ani şi jumătate
Studii. Facultatea de Drept „Vasile Goldiş” din Arad

În familia lui Marius judo-ul avea deja tradiţie pe când el era foarte mic. La cinci ani a fost dus la sala de judo de către fratele său, care practica acest sport deja de foarte mulţi ani. „Fratele meu este mai mare decât mine cu 11 ani şi făcea judo de ceva ani când l-am rugat să mă ducă şi pe mine. El a fost pentru mine un exemplu şi vroiam neapărat să practic şi eu acelaşi spot ca şi el. Mi-a plăcut foarte mult şi am rămas în sala de antrenamente”, povesteşte poliţistul de frontieră.
Marius făcea judo la Palatul Copiilor, unde a fost şi fratele lui, dar după zece ani de practică a fost nevoit să renunţe la sport pentru o perioadă destul de lungă. „M-am accidentat destul de rău la umăr şi am fost nevoit să iau o pauză. Am vrut să profit de acea pauză şi să mă transfer la un club mai mare pentru a face mai multă performanţă. Este vorba de actualul club Liberty. Nu am fost lăsat să fac această mutare şi ca să nu risc să fiu suspendat am renunaţ un timp la judo”, spune sportivul.

Pe podium după zece ani
La câţiva ani după ce s-a angajat la Poliţia de Frontieră, Marius a început să participe la competiţiile organizate în cadrul Ministerului de Interne. La toate aceste concursuri a urcat pe podium. „N-am uitat niciodată judo-ul, chiar dacă au făcut o pauză destul de lungă. Când am început din nou să mă antrenez şi să particip la concursuri, mi-am intrat în formă foarte repede. A fost ca şi cum nu aş fi întrerupt antrenamentele niciodată”, povesteşte poliţistul de frontieră.
Marius spune că pentru el judo-ul este un mod de viaţă şi că faptul că a practicat acest sport de mic l-a format ca şi om, atât fizic, cât şi psihic. „Acum sunt înscris la clubul de veterani Phoenix din Oradea şi particip la competiţii naţionale şi internaţionale. De obicei ca să merg la concursuri îmi iau concediu de la serviciu. Din fericire ştiu din timp când am concurs şi pot să-mi iau liber fără probleme”, spune sportivul.  

Medalii de aur
Pe lângă concursurile naţionale şi internaţionale de veterani, Marius participă şi la concursurile organizate între poliţiştii de frontieră şi la cele din cadrul Ministerului de Interne. „Până acum am obţinut trei medalii de aur la competiţiile interne şi una de argint la concursul pe minister. Sunt încântat de aceste rezultate şi vreau să urc pe podium şi la Campionatul Internaţional din Ungaria, care va avea loc în aprilie şi la Campionatul Mondial, tot în Ungaria”, spune judoka.
Marius are trei antrenamente pe săptămână, fiecare de câte două ore, iar soţia lui îl susţine în totalitate, chiar dacă lipseşte mai mult de acasă.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se împacă sportul cu meseria ta?
Judo-ul cu meseria de poliţist de frontieră merg foarte bine împreună. Sunt un bun poliţist de frontieră şi datorită caracterului meu format în mare parte de faptul că practic acest sport.

Ai mai fost accidentat grav după ce ţi-ai tratat umărul?
Da, în timpul unui concurs de la Satu Mare am făcut o ruptură de menisc. Am stat zece zile cu el imobilizat, apoi am făcut aproape un an de zile gimnastică de recuperare.

Ce-i place
Marius spune că-i place să se plimbe, să facă drumeţii şi să citească. El spune că îi place să mănânce sănătos şi datorită soţiei lui care găteşte sănătos poate să facă acest lucru.

Ce nu-i place
Marius spune că nu-i plac minciuna şi prostia. Nu-i plac oamenii laşi, cei care nu au curajul să facă ceva care să-i stimuleze fizic, psihic şi intelectual. Nu-i place să piardă, dar ştie că trebuie să accepte înfrângerile şi să meargă mai departe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite