Magnat trimis în judecată pentru o pagubă de 5 milioane de lei în dauna CNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhiva
FOTO: arhiva

Milionarul constănţean Alexandru Papadumitru, patronul Al Storm Company, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru obţinere ilegală de fonduri, acuzaţia vizând două contracte publice semnate cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări executate în Bihor.

Concret, potrivit rechizitoriului procurorilor, milionarul Alexandru Papadima, în calitate de administrator al firmei Al Storm Company Constanţa, a folosit şi a prezentat funcţionarilor CNI „documente neadevărate, inexacte”, în ceea ce priveşte firma care executa efectiv lucrările asumate prin contractele semnate în 2014 şi 2015. 

Contracte cu probleme

„A ascuns subcontractarea lucrărilor care făceau obiectul celor două contracte către o altă societate comercială, societate care, în fapt, a efectuat lucrările şi a întocmit situaţiile de lucrări cu facturile aferente în numele Al Storm Company, realizându-se astfel o obţinere frauduloasă a fondurilor de la Compania Naţională de Investiţii”, se precizează în actul de acuzare întocmit de procurori şi transmis instanţei vineri, 13 noiembrie. 

Sumele încasate sunt uriaşe. Lucrările asumate de firma milionarului privesc realizarea şi reabilitarea unor reţele de apă şi canalizare în municipiul Salonta, respectiv oraşul Aleşd, pentru care ar fi încasat sume în valoare de peste 4,8 milioane de lei pe care le-a asumat în contractul încheiat cu CNI fără să specifice la semnare că va subcontracta anumite lucrări. 

„Practic, el când a licitat, în oferta depusă trebuia să menţioneze că le va executa în regim propriu ori le va da în subantrepriză”, au explicat, pentru adevarul.ro, surse din CNI. 

Procesul milionarului se va judeca la Tribunalul Bihor.

Lucrări prost executate

Interpelat pe marginea subiectului, primarul oraşului Aleşd, Ioan Todoca, susţine că lucrările la care se referă dosarul procurorilor s-au realizat în perioada 2014-2016 şi au fost unele cu mari probleme. „Da, firma aceea a subcontractat lucrările care au fost prost executate. Am fost obligaţi să spargem toate străzile pentru că racordurile nu au fost etanşe. Am şi reclamat la CNI, noi a trebuit practic să refacem toate lucrările şi i s-a reţinut firmei Al Storm Company, din garanţie”, explică primarul din Aleşd. 

Contracte publice de sute de milioane de lei

În ultimele decenii, milionarul Alexandru Papadumitru, prin intermediul companiei Al Stom Company SRL ori a sateliţilor acesteia, a obţinut contracte publice de sute de milioane de lei. Potrivit „Ziua de Constanţa”, numai în perioada 2007 – 2013, valoarea contractelor încheiate cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, dar şi primării din ţară depăşea 250 milioane de lei. 

Milionarul a ajuns în atenţia publică însă ca denunţător într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA, care îl viza pe omul de afaceri Sorin Strutinsky, trimis în judecată şi condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de detenţie, pentru că a cerut „comisioane” de la mai mulţi afacerişti în schimbul influenţei pe care o avea la nivelul unor înalţi funcţionari sau la nivelul Guvernului României, pentru intervenţii în cazul unor contracte publice.

Vă recomandăm şi:

Incidenţa Covid în două localităţi din România a depăşit 13,4 la mie. Se cere ordin pentru carantinare 

Cum arată cea mai modernă Unitate de Urgenţă din ţară. Are tehnologii unice de investigare FOTO VIDEO

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite