Ion Marin, o viaţă trăită pentru sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Marin
Ion Marin

Ion Marin este un fost sportiv de performanţă care conduce afaceri într-un domeniu pe care îl iubeşte mai mult ca orice şi pe care îl promovează.

PROFIL
Născut. 18 octombrie 1961 Babadag, Tulcea
Famili. Căsătorit, are o fiică de 17 ani
Studii. Facultatea de Ştiinţe juridice şi Administrative „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti

Ion Marin spune că a ajuns în Oradea din întâmplare: a venit la un curs de specializare de doi ani şi a rămas definitiv aici. „Am venit la Oradea să fac un curs de electrotehnică pentru fabrica de zahăr care urma să se deschidă în Babadag, localitatea în care m-am născut. Am venit aici, am început să fac culturism şi am rămas”, povesteşte Ion Marin, care avea 20 de ani când a ajuns în Oradea şi când a început să practice culturismul de performanţă.
Nici înainte de culturism lui Ion Marin nu i-a fost străin sportul, întrucât el a practicat box în perioada de liceu. Culturismul de performanţă l-a practicat timp de 19 ani şi spune că acest lucru l-a ajutat foarte mult în viaţa de zi cu zi. „Când am ajuns în Oradea eram singur, nu cunoşteam pe nimeni, singurul loc în care socializam era sala de sport. Mă înţelegeam foarte bine cu colegii mei de echipă şi asta a contat foarte mult. Sportul mi-a dat încredere în mine şi m-a învăţat să fiu competitiv”, spune Ion Marin.

Săli de sport în tot oraşul
De la sala de sport a pornit şi ideea de afacere pe care Ion Marin a dezvoltat-o în tot oraşul. „Făceam culturism la sala de sport de la Casa de cultură. Sala era într-o stare deplorabilă şi m-am oferit să-l ajut pe administrator să o pună la punct. El mi-a propus să o cumpăr eu şi să mă ocup în continuare de administrarea ei. Asta am şi făcut, am cumparat-o şi am dotat-o  cu aparate bune şi de acolo a început totul”, povesteşte managerul.
Odată cu prima sală de fitness deschisă, totul a început să fie mult mai uşor pentru fostul sportiv. A mai urmat o sală în cartierul Cantemir, care în 1996 era cea mai modernă sală de fitness din ţară. „Când am deschis sala din Cantemir eram invidiaţi de proprietarii de săli din toată ţara. Atunci era cea mai modernă sală din ţară. Mai departe a fost ca şi mersul pe bicicletă. Am deschis săli de sport în tot oraşul, până am ajuns la un număr de şapte săli de fitness, una de box şi două terenuri de fotbal cu gazon artificial”, spune managerul.
Terenurile cu gazon artificial au fost deschise în 2001. Tot Ion Marin a fost primul din ţară care a venit cu aşa ceva. Şi de acolo a pornit o altă ramură a afacerii pe care o conduce astăzi. „După ce am învăţat cum se montează un teren de fotbal cu gazon artificial am început să facem astfel de terenuri şi pentru alţii din ţară. Şi aşa am ajuns să ne specializăm şi în terenuri de fotbal cu gazon artificial sau natural”, spune Ion Marin. 
Astăzi, el conduce o afacere în toată regula şi se declară mulţumit de ceea ce a reuşit să
realizeze.

Întrebări şi răspunsuri

Mai faceţi sport?
Fac sport în fiecare zi. Îmi place foarte mult şi nu am de gând să renunţ la mişcare. Recomand tuturor sportul ca şi tratament pentru sănătatea fizică şi psihică.

Ce înseamnă să fii managerul unei astfel de afacere?
Înseamnă multă responsabilitate, în primul rând faţă de cei peste 60 de angajaţi pe care îi avem şi, bineînţeles, faţă de partenerii şi colaboratorii noştri. Înseamnă corectitudine şi seriozitate fără de care nu te poţi dezvolta.

Ce-i place
Ion Marin spune că îi place să se gospodărească acasă. Îi place să se ocupe de micuţa lui fermă unde creşte găini, iepuri şi capre pentru consumul familiei.  Îi place să-şi petreacă timpul liber cu familia, cu soţia şi fiica lui.

Ce nu-i place
Nu-i place minciuna, urăşte oamenii care fură şi în care nu poate să aibă încredere. Nu-i place să fie furat şi nu suportă prostia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite