Ilie Bolojan, primarul Oradei, decorat de către Casa Regală a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan (primul din stanga), decorat de Casa Regală
Ilie Bolojan (primul din stanga), decorat de Casa Regală

Sportivi, oameni de cultură artişti dar şi reprezentanţi ai administraţiilor locale au primit distincţii din partea Casei Regale a României. Printre aceştia s-a aflat şi Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Moment de mândrie pentru orădeni. Edilul oraşului de pe Criş a primit, duminică, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Evenimentul a avut loc la Castelul Peleş şi a făcut parte din seria evenimentelor ce au avut loc de Ziua Regalităţii marcată pe 10 mai. Distincţia a fost acordată de către regina Margareta, regele Mihai lipsind de la eveniment, el aflându-se în Elveţia, alături de regina Ana care este internată, într-un spital, de câteva zile.


Printre cei care au primit distincţia din partea Casei Regale s-au aflat nume importante cum ar fi Gheorghe Hagi, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, maestrul Radu Beligan sau Margareta Pâslaru.


Ordinul Coroana României a fost instituit de Regele Carol I, întemeietorul dinastiei române, în anul 1881, cu ocazia proclamării Regatului României, pentru a răsplăti serviciile aduse Statului şi Coroanei de către personalităţi ale vieţii publice din ţară şi din străinătate.

Anul trecut, de ziua oraşului Oradea, familia Regală reprezentată de Alteţele Lor Regale Principele Radu şi Principele Nicolae ai României au fost prezenţi la Oradea. Totodată, a fost prezentă la eveniment Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria şi fiica Principesei Ileana. Cu această ocazie în faţa Teatrului „Regina Maria", a avut loc dezvelirea statuii Reginei Maria.
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite