Locuitorii unei comune din judeţul Arad beau apă dintr-o fântâna adâncă de 140 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii merg cu bidoanele după apă
Oamenii merg cu bidoanele după apă

Într-o comună din judeţul Arad s-a construit un obiectiv turistic mai aparte. Este vorba despre o fântână de mare adâncime, aflată chiar în vecinătatea Bisericii Ortodoxe din Olari.

Fântâna are circa 140 metri adâncime şi are o apă deosebit de bună. Dovadă este faptul că tot mai mulţi localnici merg să ia apă de băut de acolo, datorită gustului deosebit şi a mineralelor pe care le conţine (inclusiv fier).

Fântâna are un sistem de acţionare obişnuit iar în jurul izvorului s-a realizat un stativ ornamental care este în curs de finalizare şi care va fi placat cu marmură. De fântâna din Olari se ocupă preotul paroh Călin Dragoş, cel care s-a implicat şi în construcţia sălii de evenimente care s-a ridicat peste drum de biserică. Investiţia este realizată de către parohie cu ajutorul Consiliului Local.

„Această apă este bună mai ales pentru cei care obişnuiesc să bea multă apă plată”, spune Ştefan Muscă, primarul din Olari.

Situată în Câmpia Aradului, comuna Olari se întinde pe aproape 5.000 ha şi administrativ este alcătuită din două sate: Olari – sat reşedinţă de comună, situat la 35 km de Arad şi satul Sintea Mică, aflat la circa 7 km de Olari. Populaţia din comună, procentual, este compusă din aproximativ 52% români, 33% maghiari, 8% romi, 5% slovaci şi alte naţionalităţi. Documentar, Olari datează din 1746 dar satul Sintea Mică are o datare mai veche: din 1467.

Mai puteţi citi: Investiţie de 1,5 milioane de euro pentru centrul de migranţi de la Horia, din judeţul Arad

Investiţie privată în energia verde a judeţului Caraş-Severin

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite