HUMAN STORY Trăiește cu 600 de lei pe lună și se consideră norocoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Varga
Valentina Varga

Deși a crescut într-un orfelinat, Valentina Varga s-a străduit să-și găsească un rost în viață. A făcut o școală de meserii și s-a apucat de studii în domeniul sanitar. A rămas gravidă și viața i s-a schimbat radical. Visul de a ajunge asistentă s-a transformat în visul de a fi o mamă bună care să-i ofere copilului stabilitatea emoțională de care ea nu a avut parte.

Valentina a crescut într-un orfelinat din Satu Mare. Nu și-a cunoscut părinții niciodată și s-a descurcat pe propriile puteri. A realizat că nu se poate baza decât pe ea și s-a decis să-și construiască un viitor. „Am venit la Oradea să fac școala. Am terminat școala profesională, la profil de confecții de încălțăminte", spune Valentina. Apoi, a țintit mai sus. S-a simțit atrasă de domeniul sanitar și s-a decis să urmeze o postliceală. În timpul școlii, în viața ei a intervenit iubirea și minunea de a rămâne gravidă. „M-am îndrăgostit de un bărbat la fel ca mine. Și el crescuse în orfelinat", spune femeia. Când a aflat că este gravidă însă, bărbatul a părăsit-o.

Minunea de a fi mamă

Pentru Valentina bucuria de a avea un copil a făcut-o să realizeze că niciun sacrificiu nu e prea mare.  „Cel mai mare vis al meu a fost devin asistentă medicală, dar nu puteam să cresc un copil și să fac școala. A doua școală se plătește, iar aveam un copil de crescut", spune femeia. „Nici să lucrez în confecții nu am mai putut. Acolo ai normă și lucrezi pe schimburi, nu aveam cu cine să-mi las copilul", spune mămica. Deși e foarte săracă, Valentina se consideră norocoasă. „Am întâlnit în viața mea oameni minunați care m-au sprijinit.  Familia care mi-a botezat fata m-a ajutat să mă cazez într-o cămăruță, unde nu plătesc chirie", spune femeia. Pentru a-și întreține copilul, Valentina muncește ca femeie de servici cu jumătate de normă și mai face curat la oameni acasă. „Copilul meu este la grădiniță doar de dimineață până la prânz, apoi trebuie să stau cu ea", spune mămica.

Dorințe pentru Moș Crăciun

Valentina și fata ei trăiesc cu 600 de lei pe lună. „Tot ce îmi doresc pentru copilul meu este o locuință a noastră. Nu voi accepta niciodată să stau în cămin cu ea, pentru că nu vreau să treacă prin ce am trecut eu. Vreau pentru ea o viață mai bună și nu anturaj mai bun. Până anul acesta nu am putut depune actele pentru o chirie la stat, pentru că nu aveam domiciliul stabil în Oradea. Acum am depus actele și sunt optimistă", spune mămica. Chiar dacă anul acesta nu va primi o casă, Valentina a aflat că-i poate dărui fetiței sale un cadou frumos de sărbători. Ea s-a înscris în campania  „Mă crește singură", prin care mămicile văduve, necăsătorite sau divorțate primesc bani de sărbători. „Copilul meu își dorește de Crăciun o păpușă care cântă și dansează", a mai spus Valentina.

Citește aici detalii despre campanie

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite