Gheorghe Haş, suspect într-o crimă oribilă, acuză procurorii bihoreni de ilegalităţi

0
0

Haş este arestat pentru o crimă oribilă, fiind cercetat pentru că a tăiat jugulara unui om. Nemulţumit de încadrarea juridică pentru care este judecat la Oradea, Gheorghe Haş îşi trâmbiţează nevinovăţia de dincolo de gratii.

Gheorghe Haş este acuzat de omor calificat şi rămâne în arest, dar se revoltă împotriva magistraţilor Curţii de Apel Oradea care admit recursul procurorilor. Suspectul aduce laude deliberărilor judecătorului Ovidiu Galea, care l-a eliberat în câteva rânduri, dar se arată foarte nemulţumit de încadrarea juridică de omor calificat, pentru care riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare. „Magistratul Tribunalului Bihor, Ovidiu Galea, este cel mai şcolit judecător bihorean  şi îşi face treaba foarte bine, nu ca ceilalţi judecători cum ar fi magistraţii Curţii de Apel care se prezintă în completul de judecată doar pentru a fi prezenţi, nimic mai mult”, afirmă Gheorghe Haş într-o scrisoare remisă redacţiei „Adevărul de Seară“ Oradea.


Haş îşi susţine nevinovăţia şi explică faptele petrecute în noaptea de 29 spre 30 august 2009, care au dus la decesul lui Ionel Lucşe. „Eu doar am aruncat gurgoiul (gâtul n.r.) sticlei în spate, fără să ştiu că o să-i provoace moartea lui Lucşe Ionel. Magistratul Ovidiu Galea nu mă consideră un criminal pentru că mi-a studiat dosarul şi la dosar sunt multe probe care arată cu exactitate întâmplarea tragediei”, explică acuzatul.


O altă încadrare


Acesta este revoltat de faptul că este trimis în judecată de către procurorul Viorel Gavra sub aspectul săvârşirii faptelor de omor calificat şi tentativă de omor calificat, deşi, susţine el, a doua victimă nu a necesitat decât o săptămână de îngrijiri medicale. „Pot să mai spun că domnul procuror Gavra Viorel a făcut o încălcare a principiului legalităţii”, acuză Gheorghe Haş. Avocatul lui Haş consideră încadrarea de omor calificat puţin forţată şi anunţă că va solicita o nouă încadrare. „Sperăm că vom reuşi să schimbăm încadrarea juridică a clientului meu la cea de lovituri cauzatoare de moarte”, a explicat avocatul Răzvan Doseanu.


Pe de altă parte, procurorii se arată încrezători în cazul construit şi apreciază câştigurile de cauză la recursurile făcute. „La cele patru recursuri pe care le-am făcut am avut câştig de cauză. Doar după ce se va da o sentinţă de către judecător vom decide dacă vom face apel”, a declarat procurorul Viorel Gavra, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Oradea. „Fiecare acuzat are libertatea de a se apăra cum consideră”, a răspuns procurorul acuzaţiilor aduse de Haş.

Gheorghe Haş îşi susţine nevinovăţia


Gheorghe Haş a fost trimis în judecată în data de 15 decembrie pentru tentativă de omor şi omor. La fiecare termen, completul de judecată îl pune în libertate pe presupusul autor al crimei, dar procurorii se văd obligaţi să facă recurs la decizia instanţei, şi de fiecare dată, magistraţii Curţii de Apel Oradea decid menţinerea stării de arest a inculpatului. Până acum, justiţia a jucat ping-pong cu acuzatul de patru ori, iar perspectivele de aducere de noi dovezi nu sunt prea optimiste. Cercetările relevă că inculpatul a săvârşit faptele, dar nu rezultă în acelaşi sens suficiente indicii legitime şi rezonabile.


Doar după ce se va da o sentinţă de către judecător vom decide dacă vom face apel.
Viorel Gavra, prim-procuror Oradea

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite