FOTO Zeci de viitori poliţişti, încadraţi din sursă externă, au jurat credinţă patriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
47 de politisti au fost incadrati din sursa externa
47 de politisti au fost incadrati din sursa externa

47 de viitori poliţişti au depus jurământul de credinţă de către ţară.  Agenţii de poliţie bihoreni au fost încadraţi din sursă externă.

47 de poliţişti bihoreni proaspăt încadraţi în rândul Poliţiei Bihorene au rostit la unison: „Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Ceremonia a fost condusă de comisarul şef de poliţie Adrian Bucur, desemnat la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, care a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, i-a felicitat pentru rezultatele obţinute la examen şi i-a îndemnat să poarte cu mândrie şi responsabilitate uniforma de poliţist.

În prezenţa prefectului judeţului Bihor, Claudiu Adrian Pop, care i-a felicitat şi le-a urat mult succes în profesia pe care şi-au ales-o.

La festivitate au participat şi familiile noilor agenţi de poliţie bihoreni, vădit emoţionate de însemnătatea momentului. 

„Începând cu 16 ianuarie, cei 47 de poliţişti s-au prezentat la datorie, urmând a-şi desfăşura activitatea ca agenţi de ordine şi siguranţă publică în cadrul poliţiilor orăşeneşti şi ca ajutor de şef de post la posturile de poliţie rurale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Din 6 februarie, noii poliţişti bihoreni vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, în cadrul căruia vor învăţa tainele meseriei de poliţist. După finalizarea cursului, se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de poliţie”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Potrivit acesteia, la sfârşitul celor şase luni de probă, aceştia vor susţine un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 47 de agenţi de poliţie vor deveni poliţişti cu acte în regulă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite