FOTO Peste 320 de persoane au înotat pentru cauze nobile, la Swimathon 2016

0
0

Fundaţia Comunitară Oradea a organizat cea de-a IV-a ediţie a Swimathon Oradea., eveniment ce are ca scop atragerea de fonduri pentru susţinerea şi implementarea a 18 cauze iniţiate de mai multe fundaţii şi asociaţii din judeţ.

„Suntem mândri să vă informăm că până la această dată am reuşit să mobilizăm peste 130.000 de lei, din sponsorizări ale companiilor şi din donaţii individuale (350 donatori individuali). La această ediţie sunt înscrişi 320 de înotători şi sperăm să batem recordul de participanţi la eveniment”, anunţă Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare.

În acest an, peste 320 de persoane au înotat pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi, lipsiţi de posibilităţi materiale. Pe culoarul numărul 8 al Bazinului Olimpic din Oradea, echipa A.B.A Crişuri a înotat 38 de lungimi de bazin petru a ajuta comunitatea.  

”Este pentru prima dată când instituţia noastră participă cu o echipă completă la acest eveniment şi le mulţumesc pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Echipa a ales să înoate în beneficiul proiectului  Junior Ranger propus de Ecotop Oradea, proiect care se adreseaza tinerilor iubitori de natură”, a declarat Dorel Dume, director Aba Crişuri.

Echipa de înotători a avut o galerie formată din colegi şi familie. Cu mic, cu mare galeria a încurajat, timp de 40 de minute, toţi concureţii.

S-a concurat individual, la secţiunile copii, familie, feminin sau manageri, respectiv la ştafetă. Cauzele alese în acest au fost din cele mai diverse domenii. Mihai Neşu, prin fundaţia sa, îşi propune să amelioreze starea de sănătate a copiilor cu afecţiuni neuromotorii, Hospice Emanuel vrea să sprijine adolescenţii care trec prin etapele doliului, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea îşi propune asigurarea unor condiţii minime de igienă necesare persoanelor fără adăpost, oferindu-le acces la duş şi haine curate de două ori pe săptămână, Ecotop Oradea doreşte să contribuie la creşterea gradului de responsabilizare a tinerilor faţă de mediul înconjurător, Fundaţia Comunitară Oradea vrea să încurajeze pasiunea pentru ştiinţe şi tehnologie a copiilor şi tinerilor etc.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri