FOTO Mircea Neşu, tatăl fotbalistului internaţional Mihăiţă Neşu, condus pe ultimul drumul de aproximativ 300 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în urmă cu şase luni şi-a condus mama pe ultimul drum, Mihăiţă Neşu trăieşte o nouă zi plină de tristeţe. Tată său, medicul Mircea Neşu, este înmormântat, după ce a pierdut bătălia cu viaţa la începutu acestei săptămâni

UPDATE La înmormântarea tatălui lui Mihăiţă Neşu au participat în jur de 300 de persoane, atât apropiaţi ai medicului Mircea Neşu, cât şi colegi şi prieteni de-ai fiului său. Slujba a durat în jur de o oră şi jumătate, iar pe tot parcursul acesteia Daniela, sora lui Mihăiţă Neşu, a fost nedespărţită de fratele său. 

La înmormântare au fost prezenţi şi fotbaliştii echipei U Cluj, dar şi cei din echipa de fotbal FC Bihor. 

Mihăiţă Neşu, fostul fotbalist internaţional trece, din nou, prin clipe grele. Astăzi îşi conduce tatăl pe ultimul drum, după ce, în primăvara acestui an a murit şi mama fostbalistului.

Mircea Neşu (74 de ani) , a murit, luni, la Spitalul Clinic “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. Potrivit unor surse medicale, tatăl fotbalistului ar fi înghiţit, în urmă cu mai multe zile, o doză mare de medicamente antidepresive. El a ajuns, pe data de 12 octombrie, la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi potrivit aceloraşi surse, pe foaia de internare erau trecute printre altele tentativă de suicid şi intoxicaţie polimedicamentoasă.

image

La priveghiul de miercuri seara a fost prezent PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, care a afirmat că în cazul morţii lui Mircea Neşu nu se poate vorbi despre sinucidere.

“Este un moment foarte trist. Este adevărat că a avut un moment de cădere, dar ultimele cuvinte pe care acest om le-a auzit au fost cele din partea preotului. A fost părintele nostru l-a patul lui, i-a făcut un maslu, tot ceea ce trebuia ca să-l pregătească pentru moarte. A avut un moment de convertire. Ultiumul cuvânt pe care l-a ascultat a fost cel din partea preotului care i-a dat ultima dezlegare şi asta era cu 12-14 ore înainte de a muri. În faţa morţii trebuie să ne plecăm genunchiul, capul şi fruntea. Niciodată nu ştim când ne aşteaptă pe noi”, a spus episcopul Virgil Bercea.

image

Pe pagina de Facebook a fundaţiei sale, Mihăiţă Neşu a postat un mesaj după decesul tatălui său.

 “Azi noapte a murit şi tata. Nu s-a sinucis aşa cum s-a anunţat. S-a stins după o săptămână la terapie intensivă, chinuit fiind de insuficienţă cardiacă, respiratorie şi renală. Dumnezeu să-l odihnească! Mă bucur că m-am întors din Olanda şi am putut fi lângă părinţii mei în ultimele lor luni. Să-i mai supăr puţin cu obrăzniciile mele. E un an foarte trist, dar ăsta îi cursul vieţii şi cu ajutorul lui Dumnezeu depăşim toate momentele grele. Mulţumesc tuturor pentru suport şi celor din media, care m-au căutat, să mă ierte, dar să mă înţeleagă că nu vorbesc cu ei” a scris Neşu.

Medicul Mircea Neşu s-a născut în anul 1940, în localitatea Cacica (Suceava). A jucat fotbal ca mijlocaş, jucând 145 de meciuri în prima ligă, periodă în care  a marcat patru goluri.  A venit la Cluj în anii ’60 ca student la Medicină şi a rămas în istoria clubului de fotbal. El a câştigat Cupa României din 1965 cu Universitatea, fiind titular într-o echipă devenită legendă. După retragere, Mircea Neşu a rămas în fotbal ca arbitru şi, mai târziu, observator şi oficial în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Între 1978 şi 1986 a oficiat în Divizia A şi B, iar în 1986 a renunţat la arbitraj. După 1990 a revenit în fotbal ca observator de arbitri. Zeci de ani mai târziu, numele Neşu revine la “U” Cluj, odată cu cooptarea lui Mihăiţă în staff-ul “şepcilor roşii.  Problemele în familia Neşu au început să apară după teribilul accident suferit de Mihăiţă Neşu pe când juca fotbal în Olanda

Mai puteti citi:

Drama familiei Neşu. La şase luni de la moartea mamei, Mihăiţă Neşu îşi îngroapă şi tatăl: „E un an foarte trist”

„Universitatea” Cluj e în doliu. Jucătorii echipei vor participa la înmormânarea tatălui lui Mihai Neşu

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite