FOTO Milionarul Alexandru Mudura a fost înmormântat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Mudura a fost inmormantat
Alexandru Mudura a fost inmormantat

Basilica romano-catolică din Oradea a fosr aproape plină de persoane care l-au cunoscut pe ultimul drum, pe omul de afaceri Alexandru Mudura. Slujba de comemorare s-a ţinut în limba maghiară şi română. Aşa cum familia a cerut, cei prezenţi au venit doar cu câte o floare sau un buchet de flori şi nu cu coroane, aşa cum cere tradiţia.

Au fost prezenţi oameni simpli, angajaţi ai centrului comercial pe care Mudura îl patrona sau oameni de afaceri, printre aceştia şi milionarul Ioan Micula, Alexandru Kiss, vicepreşedintele CJ Bihor, Rozalia Biro, Attila Cseke,Ioan Mintaş, etc.

“A dat întotdeauna nu numai un pahar de apă, ci mai mult şi dragostea fraternă cu care a fost înconjurat” a spus preotul în timpul slujbei.

Afaceristul Alexandru Mudura, cel care a deschis primul mall din Vestul Ţării, Lotus Center, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în somn, la reşedinţa din Oradea.

Era cunoscut ca drept un afacerist care se implica în proiectele sociale ale oraşului, nu de puţine ori scoţând la licitaţie obiecte de argint din colecţia personală.

Numele omului de afaceri a ajuns chiar şi în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El era anchetat pentru spălare de bani în dosarul în care Alexandru Kiss, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor este acuzat că a încasat şpăgi de sute de mii de euro.

Potrivit comunicatului DNA, patronul Lotus Center a fost pus sub urmărire penală împreună cu Alexandru Kiss (care atunci era preşedinte al Consiliului Judeţean), acuzat că, în perioada 2003-2004, ar fi primit foloase necuvenite în valoare de câteva sute de mii de euro, din partea grupurilor Selina şi Keviep, pentru a promova interesele celor două societăţi în cadrul unor proceduri de achizţiii publice.

Apropiaţi ai afaceristului susţin că acest scandal i-ar fi afectat starea de sănătatea, el suferind de mai multe afecţiuni. A fost operat, de mai multe ori, de cancer la prostată, şi a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă, în Germania.

Într-un interviu acor­dat pentru „Forbes România“, Mudura susţinea că afacerile îl relaxează de cele mai multe ori, iar ideile de business le pune în practică împreună cu fiul său, Alexandru junior. Mudura nu uita să amintească în discuţiile cu „Forbes România“ şi de un posibil proiect al lui, la care visează de câţiva ani şi care ar presupune un centru de agrement şi afaceri.

Bihoreanul îşi dorea să dezvol­te printre altele şi o sală de sport polivalentă, un aqua park, o sală de concert, un hotel cu bază de tratament, dar şi un bloc-turn pentru biro­uri în Oradea.

Miliardarul a mai povestit cum a început să facă bani şi că a încercat în 1982 să ajungă în America, dar s-a oprit în Germania. Ulterior, a terminat o facultate de comerţ şi a deschis o firmă cu un partener german.

Mudura a pornit un business neprofitabil cu ceapă, dar şi-a scos pierderea după ce a vândut tractoare Staer. A urmat apoi perioada care i-a adus şi suc­ces orădeanului, iar după ce a înfiinţat compa­nia Ramexa a devenit distribuitor al produselor Tic Tac şi Kinder în Ungaria.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite