FOTO Aşi în tehnologie,trei studenţi români au fost premiaţi la Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei studenţi s-au întors de la Sydney şi cu 4.000 de dolari, valoarea premiului
Cei trei studenţi s-au întors de la Sydney şi cu 4.000 de dolari, valoarea premiului

Doi tineri din Bihor şi unul din Zalău au obţinut locul doi la cea mai importantă competiţie de tehnologie adresată studenţilor. Cristian Roşu, Bogan Bondor şi Paul Sucală, toţi în vârstă de 20 de ani, sunt cei trei studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj care au reuşit să cucerească locul doi la Imagine Cup, cea mai importantă competiţie de tehnologie adresată studenţilor. 

Finala s-a desfăşurat la Sydney, Australia, unde România a fost reprezentată de patru echipe finaliste - Complex (Universitatea „Babeş-Bolyai" şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) la secţiunea Windows Azure Challenge, IQube (Universitatea „Politehnică" din Timişoara) la secţiunea Software Design, AVe (Universitatea „A.I. Cuza" din Iaşi) la secţiunea Game Design: Phone şi Petru Alexandru Ticlea (Universitatea Româno-Americană, Bucureşti) la secţiunea IT Challenge.

Cei trei studenţi s-au întors de la Sydney şi cu 4.000 de dolari, valoarea premiului Cei trei studenţi s-au întors de la Sydney şi cu 4.000 de dolari, valoarea premiului Cei trei studenţi s-au întors de la Sydney şi cu 4.000 de dolari, valoarea premiului

Dă click pentru a vedea mai multe imagini!

Start în carieră

Echipa Complex, având ca mentor pe conf. dr. Simona Motogna, a câştigat locul al II-lea în cadrul secţiunii Windows Azure Challenge, cu proiectul Seedbit, o platformă Web ce foloseşte serviciile Windows Azure şi care facilitează finanţarea şi implementarea campaniilor sociale.

„Imagine Cup a fost şansa echipei noastre de a-şi expune munca şi ideile în faţa lumii. A fost o călătorie de doi ani, presărată cu multe emoţii şi momente de care o să ne aducem aminte cu mare plăcere. Este un start pentru cariera noastră de antreprenori şi o rampă de lansare pentru proiectul nostru. Pasul următor este să aplicăm la Imagine Cup Grants", ne-au spus membrii echipei Complex.

Muncă multă

Cei trei it-işti au început să lucreze la proiect în luna februarie. L-au depus şi la o altă categorie, unde selecţia s-a realizat la nivel naţional, dar, la fel ca în urmă cu doi ani, au ieşit pe locul doi, loc care nu le-a adus calificarea. După experienţa din 2011 au ales să-şi înscrie acelaşi proiect la două categorii, iar alegerea lor nu a dat greş. Dacă juriul din România nu i-a văzut în finala de la Sydney, un juriu internaţional, format din 20 de specialişti de la Microsoft le-a acordat votul de încredere. „Până să ne calificăm am muncit extrem de mult. Nu am ştiut ce sunt acelea weekend-uri. Sute de ore de muncă. Acum pot spune că efortul a meritat", mărturiseşte Cristi Roşu.

Nu se aşteptau să se califice, dar sperau să aibă mai mult noroc, şi au avut. Din 300 de participanţi au rămas, în primă fază, 80, pe urmă 20, iar în final 3. Au urcat pe podium alături de echipa din Brazilia şi cea din Argentina. Au ocupat locul doi care le-a adus un premiu de 4.000 de dolari.

Unde studiază

Cristi şi Paul studiază Automatică şi Calculatoare, iar Bogdan este student la Informatică. Bogdan este plecat în SUA la un program intership, iar Cristi şi Paul muncesc la o firmă de programare. „Am primit şi oferte din afară, dar, deocamdată, nimic care să mă mulţumească. Nu voi spune «pas» dacă se va ivi o ocazie care să-mi convină, dar vreau să rămân în România. Cred că şi aici se poate face carieră", a spus Cristi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite