EXCLUSIV Medicii orădenii s-au modernizat şi au dat bisturiul pe laparascop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţie în premieră la Maternitatea din Oradea. Uterul şi ovarele unei femeii, în vârstă de 52 de ani din Oradea, au fost extirpate cu laparoscopul, pacienta recuperându-se în doar trei zile

După ce în urmă cu câteva luni Ministerul Sănătăţii a trimis Maternităţii din Oradea un laparoscop de ultimă generaţie, zilele trecute o orădeancă a suferi o intervenţie chirurgicală minim invazivă care a fost posibilă datorită acestui aparat. Ea a scăpat de bisturiu şi de cicatrice, reuşind să se recupereze în doar trei zile. „Femeia a fost anesteziată total, fiindu-i extirpat uterul şi ovarele cu ajutorul laparoscopului. Avanatajele intervenţiei cu acest aparat constă în faptul că orădeanca nu a fost tăiată şi nu i-au rămas cicatrice, operaţiunea fiind una complexă şi minim invazivă ", a precizat dr. Petru Chitulea, directorul Medical al Maternităţii Oradea. Alt avantaj, în cazul uneii astfel de intervenţii, este reprezentat şi de faptul că scad mult cheltuielile de spitalizare. „Pacienta nu va mai sta  internată la spital şapte zile ci doar trei" a spus dr. Petru Chitulea.

În ultimele două săptămâni medicii maternităţii orădene au mai realizat anumite intervenţii cu ajutorul acestui aparat, intervenţii care până acum se puteau face doar chirurgical. „Am efectuat histeroscopii, iar cu  ajutorul laparascopului am putut vizualiza interiorul cavităţii uternie, astfel încât am făcut mici intervenţii în interiorul uteriului. În mod normal aceste intervenţii presupuneau până acum un raclaj biopsic" a spus dr. Petru Chitulea.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite