Eurodeputatul Lazlo Tokes: "Nu îmi face plăcere să critic UDMR-ul. O fac de dragul comunităţii maghiare din Transilvania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul Laszlo Tokes crede că doar uniţi maghiarii din Transilvania îşi pot reprezenta interesele aşa cum trebuie. Toate criticile pe care el le-a adus, în ultimii ani, la adresa UDMR-ului nu au fost făcute cu plăcere, susţine Tokes.

După aproape 25 de ani de la schimbarea democratică de regim, şi după mulţi ani ca membri Uniunii Europene, eurodeputatul Laszlo Tokes consideră că a venit timpul ca maghiarii din Transilvania să găsească o cale a conlucrării. Sunt cunoscute criticile pe care politicianul le face la adresa UDMR-ului, ori de câte ori are ocazia, dar, susţine el, acestea sunt doar pentru a face pe placul maghiarilor din Transilvania.

“Nu îmi face plăcere să critic UDMR-ul. O fac doar de placul comunităţii maghiare din Transilvania. Doar dacă ne unim putem, acasă la Bucureşti, Budapesta ori Bruxelles, putem reprezenta interesele noastre genuine, ale maghiarilor. Unirea forţelor politice maghiare este condiţionată de îndeplinirea unor condiţii de bază. Este absurd, scandalos şi revoltător că fratele cel mare, UDMR, nu stă de vorbă cu ceilalţi reprezentanţi ai ungurimii cum ar fi Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, şi se găseşte mai aproape de post-comuniştii români decât de fraţii maghiari. În al doilea rând, UDMR-ul trebuie să decidă în privinţa prietenilor şi duşmanilor. Noi suntem duşmanii UDMR-ului iar Titus Corlăţean, Bogdan Diaconu şi Victor Ponta care duc o politică antimahiară evidentă, sunt prieteni ungurilor din UDMR?”, a afirmat Laszlo Tokes.

Potrivit lui Tokes, pentru a se ajunge la unirea maghiarilor este obligatoriu să se facă ordine în tabăra politică a UDMR-ului, să se lichideze moştenirea neptuniană, şi să elimine din rândurile lor rămăşiţele comuniştilor maghiari transilvăneni.

“Înainte s-au duşmănit cu PNL-ul şi iată că azi se găsesc în acelaşi grup politic în parlamentul european. Acasă la Bucureşti coalizează cu post comuniştii lui Ponta şi cu naţionaliştii din stânga, iar la Bruxelles se laudă că sunt membri ai Partidului Popular European. Pluralismul politic are limite şi un partid trebuie să aibă o dimensiune politică morală care lipseşte UDMR-ului. Politicul maghiar trebuie să treacă printr-un proces de clarificare şi curăţare. După ce se leapădă de moştenirea nefastă a pactului de la Neptun, din anii 90 şi după ce se leapădă de socialiştii existenţi în sânul UDMR-ului avem şansa să unim forţele noastre politice în interesul suprem al comunităţii maghiare”, a mai spus Tokes.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite