Erou în timpul liber. Un pompier a salvat viaţa unui bărbat de 70 de ani, căzut pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut a salvat viata unui barbat in varsta de 70 de ani
Ionut a salvat viata unui barbat in varsta de 70 de ani

Un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Crişana” aflat în timpul liber a salvat viaţa unui bărbat de 70 de ani.

Plutonierul major Ionuţ Cătălin Buhăţel din cadrul Biroului Resurse Umane, aflat în timpul liber, se deplasa în centrul municipiului Oradea, împreună cu soţia, când a observat coborând din tramvai în Piaţa Unirii două persoane în etate, soţ şi soţie, bărbatul prăbuşindu-se după câţiva paşi.

Plutonierul major Ionuţ Buhăţel a alergat către victima căzută pe trotuar, acordându-i primul ajutor şi efectuând manevre de resuscitare, întrucât septuagenarul intrase în stop cardio-respirator.

“Spiritul civic, altruismul şi cunoştinţele profesionale ale subofiţerului au făcut posibilă menţinerea în viaţă a bărbatului până la sosirea echipajului SMURD al inspectoratului, care l-a preluat, continuând să-i acorde asistenţă medicală de urgenţă şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean,” a declarat căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit acesteia, bărbatul este în stare de conştienţă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite