Doi orădeni au obligat trei tinere să se prostitueze în Austria şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200.000 de euro au câştigat doi orădeni, în doar 13 luni, de pe urma a trei tinere pe care le-au obligat să se prostitueze în Austria şi Italia.  Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de persoane în scopul exploatării sexuale.

Trei tinere au fost obligate să se prostitueze, în Italia şi Austria, de către doi orădeni. Timp de mai bine de un an, fetele au câştigat aproximativ 200.000 de euro, banii fiind cheltuiţi de cei doi bărbaţi.  Aceştia au ajuns în închisoare după ce s-a dovedit că  au traficat persoane în scopul exploatării sexuale.

Este vorba despre un orădean în vârstă de 38, şi un altul de 28 de ani care au fost cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

Cei doi sunt bănuiţi că, în perioada iulie 2011 – august 2012, ar fi racolat prin înşelăciune, constrângere şi ameninţare, patru tinere cu vârste între 21 şi 26 de ani, de pe raza judeţelor Bihor şi Sălaj, pe care le-ar fi transportat, cazat şi exploatat sexual în diferite oraşe de pe teritoriul Italiei şi Austriei.

Pe perioada celor treisprezece luni în care au fost exploatate, trei dintre victime au câştigat în urma practicării prostituţiei suma totală de 200.000 euro, bani care au fost însuşiţi şi ulterior cheltuiţi de către cei doi orădeni.

“Pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au cooperat în cauză cu  Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi cu I.P.J. Bihor”, a precizat subinspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

În urma probatoriului administrat în cauză, prin rechizitoriul întocmit la 27 februarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a celor doi orădeni în stare de arest preventiv, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite