Director medical nou la Ambulanţa Bihor. Dr. Daniela Petrişor a fost schimbată din funcţie

0
0

Doctor Daniela Petrişor nu mai este directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor. Noul director interimar este medicul Narcisa Maghiar.

Dr. Narcisa Maghiar va ocupa postul de director interimar până la organizarea concursului.

 “În urma solicitării instituţieii s-a făcut înlocuirea directorului medical dr. Daniela Petrişor cu dr. Narcisa Simona Maghiar.  Solicitarea de schimbare a fost făcută de către conducerea SAJ Bihor, ca urmare a plângerilor şi a dosarelor pe care le are dr. Petrişor”, ne-a declarat Gheorghe Pintea, directorul Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Solicitarea de înlocuirea a directorului medical a fost făcută în urmă cu mai bine de o săptămână, de către conducerea SAJ Bihor, atât la Ministerul Sănătăţii cât şi la Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

“ Am primit decizia că începând cu data de astăzi sunt schimbată din funcţia de director medical. Decizia mi-a fost adusă la cunoştinţă de către conducerea SAJ. Am întrebat care sunt motivele. Nu se ştie. Nimeni nu ştie să-mi spună nimic. O să mă gândesc şi o să văd dacă voi contesta sau nu această decizie”, ne-a declarat dr. Daniela Petrişor.

Conducerea Ambulanţei Bihor a depus mai multe plângeri pe numele Danielei Petrişor la Parchetul Oradea.

Lui Petrişor i se reproşează faptul că l-a promovat "cu delegare" pe funcţia de director economic pe fostul şef al Serviciului Achiziţii, Remus Cacuci, deşi acesta era urmărit penal, fiind incompatibil cu noua poziţie.

Într-o altă plângere, doctoriţa Petrişor ar fi acceptat ca ambulanţierul Gheorghe Chiş liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa să fie pontat şi plătit în perioada 2010-201, fără să fi lucrat pentru instituţie.

"S-a constatat că în mod ilegal nu a fost cuprins în graficul de lucru, nu a desfăşurat activitatea pentru care a fost remunerat şi s-a semnat ilegal în condica de prezenţă, prejudiciind instituţia cu 212.366 lei", se arată în plângerea depusă la Parchetul Oradea. Petrişor a fost cea care a aprobat graficele de lucru din care l-a scos pe Chiş, pentru ca acesta să nu trebuiască să lucreze, dar şi pontajele şi statele de plată.

Va mai recomandam:

VIDEO Ameninţare din partea liderului Sindicatului Ambulanţa: „O să stau în greva foamei, şi o să devin erou în România“

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite