Cum va arăta cea mai nouă Sală Polivalentă din România construită cu bani de la guvern. Va avea 5.000 de locuri şi costă 60 milioane de lei

0
0
Noua Sală Polivalentă din Oradea va fi terminată în 2020
Noua Sală Polivalentă din Oradea va fi terminată în 2020

A început construcţia noii Săli Polivalente cu 5.000 locuri din Oradea, situată în imediata vecinătate a Campusului Universitar al Universităţii Oradea, fondurile pentru realizarea investiţiei, evaluată la 60 milioane de lei, fiind asigurate în cea mai mare parte din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi parţial de Primăria Oradea.

Lucrările sunt executate pe locul Pieţei Obor, fosta piaţă de vechituri a oraşului, de un consorţiu format din Construcţii Erbaşu şi firma orădeană Selina, care au şi început, miercuri, degajarea terenului în vederea amenajării organizării de şantier.

Halele şi cortul vor fi refolosite la Grădina Zoologică şi adăpostul de câini al oraşului ca spaţii de depozitare. Clădirea de la intrarea în fosta piaţă va rămâne pe amplasament, urmând să fie folosită de constructori pe durata şantierului, iar foişorul înălţat în centrul pieţei de maşini va fi mutat cu macaraua la marginea amplasamentului pentru a fi folosit, de asemenea, de angajaţii firmei care va asigura paza şantierului.

Investiţia va trebuit finalizată până la sfârşitul anului 2020. Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile. Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport. 

Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei). Se vor pentru organiza campionate şi cupe europene şi internaţionale până la nivel de sferturi de finală. Astfel, Oradea va intra în circuitul oraşelor cu săli de sport omologate pentru competiţii continentale şi va putea găzdui cu brio astfel de competiţii.

sala polivalenta

 Proiectul avut alocat, din partea Guvernului, un buget de 61,4 miloane lei fără TVA, din care cheltuieli pentru proiectare - 2,2 milioane lei, cheltuieli pentru investiţia de bază - 58,4 milioane lei şi cheltuieli pentru organizare de şantier - 658.628 lei.

De asemenea, până la finalul acestui an, Primăria Oradea şi constructorul vor finaliza studiul de fezabilitate pentru parcările, accesele şi amenajările exterioare aferente Sălii de sport, lucrări ce vor costa aproximativ 3 milioane euro şi vor fi suportate de municipalitate. 

Lucrările la parcări şi accese se vor realiza la jumătatea anului 2019, în aşa fel încât până la finalizarea Sălii de Sport Polivalente, şi acestea să fie gata.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite