Cum să prepari cea mai bună turtă dulce, după reţeta-minune a Sandei Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turta dulce
Turta dulce

Unul dintre dulciurile specifice sărbătorilor de iarnă, turta dulce care a cucerit generaţii de copii de-a rândul cu gustul său aromat. Este desertul potrivit pentru o cană cu ceai fierbinte, într-o zi friguroasă pe care o petreci acasă alături de cei dragi.

În Evul Mediu, domniţele pregăteau turtă dulce pentru cavalerii lor preferaţi, desertul având forme diferite, cu felurite înţelesuri. De exemplu, forma de inimă era pentru alungarea răului, iar în secolul al XVI-lea Regina Elisabeta I şi-a servit invitaţii cu turtă dulce în forme ce semănau cu fizionomia fiecărui invitat. Vă prezentăm reţeta de turtă dulce a Sandei Marin, doamna bucătăriei româneşti.

Ingrediente:

350 g miere,

350 g făină,

 3 ouă,

 3 linguri zahăr,

1/2 linguriţă bicarbonat,

un vârf de linguriţă de scorţişoară,

un vârf de linguriţă de cuişoare,

1 lingură rom, 1 lingură ulei,

3/4 pahar de nuci, unt sau ulei pentru uns tava

Preparare

Se pune mierea în vasul în care se va pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea focului până se moaie. Se dă la o parte, se pune zahărul, făina cernută, câte puţin odată. şi după ce s-a mai răcorit, ouăle întregi, pe rând. Se freacă totul bine, se mai adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, apoi cuişoare şi scortişoară mărunţite fin, rom, ulei şi nuci curăţite, nesfărâmate. Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.

Va mai recomandam:

Cel mai gustos papricaş de porc, cu prune uscate şi garnitură de orez. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite