Cum să ne facem concediul de vară la preţuri de chilipir. Ponturile agenţilor de turism pentru găsirea ofertei ideale

0
0
Cum sa alegem o vacanta ieftina Foto-Steps.be
Cum sa alegem o vacanta ieftina Foto-Steps.be

Sezonul estival stă să înceapă, aşa că vacanţa bate la uşă. Ofertele last-minute ale agenţiilor de turism pot fi o alegere bună pentru cei care îşi doresc o vacanţă la un preţ accesibil

“Pentru a face o economie cât mai mare, este bine ca turistul să nu insiste pe o anumită perioadă şi o anumită destinaţie, ci să fie  flexibil în alegerea sa. Oricum sunt o infinitate de destinaţii de văzut. Aşa o să rezerve  cel mai ieftin şi va putea călători mai des”, a precizat Samuel Sălăjan, administratorul unei agenţii de turism.

Sezonul acesta este unul mai delicat, cu numeroase probleme internaţionale, atacuri teroriste, virusul zika, etc. Există aşadar destinaţii care sunt evitate în special de turiştii români, cu toate că turiştii din alte ţări călătoresc în continuare acolo şi profită de reducerile pentru aceste destinaţii. Riscul de a întâlni un atac terorist, de exemplu, este încă mai mic decât cel al prăbuşirii unui avion. Pe lângă preţul mic, turistul va fi tratat regeşte în  destinaţii ca Turcia, Egipt sau Republica Dominicană care sunt destinaţii extrem de accesibile acum, susţin specialiştii în turism.

O altă variantă pentru cei care doresc să aibă parte de o vacanţă ieftină este să renunţe la destinaţiile clasice, deoarece apar mereu destinaţii noi pe radar, la preţuri extrem de atragătoare.

“Gran Canaria este un exemplu răsunător de astfel de destinaţie, în această vară sute de turişti ai agenţiei au ales pachete la tarife incredibile, iar insula este superbă. În general, destinaţiile din Spania sunt mai scumpe, şi totuşi acum Gran Canaria este ocazia perfectă”, a mai precizat Samuel Sălăjan.

Samuel Salajan Foto-Facebook

Samuel Salajan, administratorul agentiei de turism Foto-Facebook

Potrivit specialiştilor în turism, în această perioadă, destinaţiile exotice sunt mult mai accesibile. Thailanda, Republica Dominicană, Bali sau Sri Lanka sunt câteva exemple. Turistul poate ajunge să plătească pentru acestea un preţ similar cu cel al unui hotel de 5 stele din Grecia sau Turcia.

Cine se decide să îşi achiziţioneze bilete de avion cu companii de linie trebuie să ştie că acestea este bine să fie rezervate din timp. Când vine vorba  de low cost este bine ca rezervarea să se facă aproximativ cu 5-8 săptămâni înainte de plecare.

“Dacă vorbim de pachete de vacanţă pentru litoral sau munte, e indicat a se achiziţiona oferte de tip early booking. Cu cât mai din timp cu atât mai bine, tot mai mulţi turişti cumpără vacanţe deja din luna octombrie pentru vara anului următor”, a mai precizat administratorul agenţiei de turism Terra Vista.

Cine se gândeşte la o vacanţă cu autoturismul propriu trebuie să ştie că este limitat ca număr de destinaţii, dar poate fi cel mai avantajos mod de a călători ieftin pentru un grup de 4-5 persoane. Varianta cu autocarul oferă mai multe alternative de destinaţii la un preţ extrem de accesibil.

image

Vacanţele cu avionul, deşi mai scumpe, uneori pot fi neaşteptat de ieftine, cursele low cost fac acum mult mai accesibile unele destinaţii de litoral.

“ Familiile cu infanţi călătoresc foarte mult cu avionul, profitând de gratuitatea primită la copil pentru a vedea cât mai multe destinaţii posibile până la vârsta de 2 ani. Pentru aceste familii, cea mai convenabilă şi recomandată variantă este indiscutabil cea cu avionul”, susţine Samuel Sălăjan.

Când turisul se decide să apeleze la serviciile unei agenţii de turism i se poate oferi la pachet cu vacanţa mai multe servicii, pe care altfel nu ar avea de unde să le primească: de la consultanţă turistică în alegerea vacanţei şi recomandări de hoteluri, dar şi asistenţa benefică din timpul sejurului, sprijinul pe care agentul de turism poate şi ştie să-l ofere.

“Aici apare diferenţa incontestabilă dintre agenţiile de turism şi clasicele site-uri de rezervări pe internet, care nu fac altceva decât să te pună în legătură cu hotelierul pentru rezervare şi nu îţi oferă practic nici un alt serviciu, ci tu alegi hotelul, tu plăteşti, tu tipăreşti documentele, tu trebuie să te descurci în orice situaţie neprevăzută. Contractul încheiat cu agenţia de turism în primul rând îţi oferă o anumită siguranţă şi garantează anumite drepturi. O agenţie profesionistă în orice situaţie va ‘veghea’  la respectarea drepturilor turistului în relaţia cu hotelierul, compania aeriană, etc. Agenţiile au deseori oferte speciale prin care turistul va ieşi mai avantajos decât pe cont propriu, ba chiar va economisi timp. Agenţia poate să ofere un plus de valoare vacanţei  prin faptul că aceasta verifică hotelurile şi destinaţiile pe care le oferă turiştilor”, a precizat administratorul agenţiei de turism.

image

În cazul unei vacanţe pe cont propriu, turistul trebuie să rişte şi s-ar putea să aibă de trecut prin situaţii pe care să-i fie greu să le gestioneze.

În destinaţiile consacrate unde există varianta de All Inclusive vacanţa va fi una mai ieftină. La fel şi în destinaţiile exotice se recomandă astfel de pachete. Specialiştii atrag atenţia că poate fi mai scump şi mai putin avantajos un astfel de pachet în unele destinaţii din Spania sau Italia.

“Este recomandat all inclusive şi dacă turistul nu alege un hotel care nu se află într-o staţiune turistică unde are alternative suficiente pentru a servi masa, altfel, ar putea descoperi preţuri destul de piperate direct la hotel, şi sa cheltuiască doar pentru bauturi chiar şi 2-300 de euro”, a punctat Samuel Sălăjan.

image

Agenţii de turism mereu călătoresc în extra sezon, iar avantajele sunt indiscutabile. Tarife mai mici, aglomeraţie mai puţină, excursii mai ieftine, nu se stă la cozi interminabile nicăieri, astfel că turistul se întoarce acasă mult mai relaxat şi liniştit.

“Când vine vorba de recomandări, în această perioadă, Turcia este extrem de accesibilă, tarifele au scăzut mult la hoteluri la care altădată doar visam. Gran Canaria, după cum spuneam, este o destinaţie relativ nouă cu tarife extrem de avantajoase. Croaţia şi Muntenegru sunt mai accesibile prin pachete noi de vacanţă cu autocar inclusiv cu plecare din Oradea”, susţine administratorul Terra Vista.

Va mai recomandam:

Topul destinaţiilor exotice preferate de români, bugetul mediu pentru un sejur şi sezonul potrivit în funcţie de locul ales

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite