Cum au reuşit două orădence să pună capăt abuzului sexual asupra unei copile. Prădătorul a ajuns în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un barbat din Bihor a fost arestat pentru că şi-a violat fiica în mod repetat Foto, generic/Poliţia Română
Un barbat din Bihor a fost arestat pentru că şi-a violat fiica în mod repetat Foto, generic/Poliţia Română

Două orădence care au găsit o copilă plângând pe o bancă şi au încercat să o liniştească au descoperit că fata trăia o dramă cumplită, fiind abuzată sexual de tatăl ei, femeile reuşind să o convingă să-şi denunţe tatăl abuziv care acum a ajuns în spatele gratiilor.

Povestea şocantă a fost descoperită miercurea trecută, când femeile care treceau pe stradă au văzut o fată de 16 ani care plângea pe o bancă şi s-au oprit să o liniştească, aflând în timpul discuţiilor drama pe care o trăieşte din cauza tatălui ei. Rămasă orfană de mamă, împreună cu patru fraţi, adolescenta a ajuns să fie violată periodic de tatăl ei care o obliga să i se supună sub pretextul că n-are altă femeie şi ea ar trebui să-i înţeleagă nevoile. 

Revoltate, cele două femei au sesizat imediat abuzul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor iar verificările făcute de inspectori au confirmat informaţiile motiv pentru care, în aceeaşi zi, tânăra, care este elevă la un liceu din Oradea, a acceptat să se interneze într-un centru pentru copii abuzaţi, aflat în administrarea Direcţiei.

Asistenţii au însoţit-o acasă, unde se aflau doi dintre fraţii ei,de 17 respectiv 9 ani, alţi doi fiind plecaţi în tabără. Însă doar băieţelul mai mic mic a acceptat să plece, iar în timp ce se pregăteau, a apărut şi tatăl lor, iar discuţiile cu bărbatul au degenerat în scandal. Nervos, el a urcat-o pe fată şi pe fratele ei mai mic într-o maşină şi a fugit împreună cu ei. De teamă ca agresorul să nu-i rănească pe copii, specialiştii DGASPC Bihor nu au mai intervenit, dar s-au deplasat la sediul Poliţiei municipiului, pentru a reclama incidentul şi pentru a solicita ajutor.  

Bărbatul şi copiii au fost găsiţi câteva ore mai târziu, când acesta s-a întors acasă, cu intenţia de a-şi împacheta lucrurile pentru a fugi din oraş. Atât doar că vecinii au sunat la Poliţie, iar victima de 16 ani şi fratele ei de 9 ani au fost salvaţi.

Tatăl lor a fost reţinut, joi, de poliţiştii orădeni, iar o zi mai târziu, Judecătoria Oradea a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile, pentru viol în formă continuată asupra unui minor, măsură pe care bărbatul nu a mai contestat-o. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 12 ani. 

Vă recomandăm şi: 

Prin şantaj sau ameninţări, opt indivizi lăsau fără locuinţe persoanele vulnerabile din Oradea

Mafia balastierelor, în atenţia Gărzii de Mediu: fund de râu betonat ca să poată trece camioanele FOTO

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite