Criminalul care şi-a tranşat prietenul a fost arestat preventiv. Unde au găsit anchetatorii bucăţi din cadavrul victimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul a fost găsit îngropat în grădina casei în care victima locula împreună cu criminalul
Cadavrul a fost găsit îngropat în grădina casei în care victima locula împreună cu criminalul

Un bărbat în vârstă de 47 ani a fost arestat, joi seara, la Tribunalul Bihor, în cazul crimei şocante căreia i-a căzut victimă un bihorean din satul Băiţa, dat dispărut de vecini, cadavrul victimei fiind găsit tranşat în două bucăţi.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor a emis joi seara mandatul de arestare preventivă pe numele criminalului, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Măsura a fost solicitată de procurorul criminalist din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care a dispus inculparea bărbatului pentru omor, în cazul unei crime şocante descoperite miercuri dimineaţa în satul Băiţa.

Victima este un localnic de 45 ani din satul bihorean Băiţa, care fusese dat dispărut de vecini după ce nu a mai fost văzut ieşind din casă câteva săptămâni la rând şi al cărui cadavru a fost găsit, miercuri, îngropat în curtea casei în care locuia împreună cu criminalul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, bănuiala că bărbatul dat dispărut a căzut victimă unei infracţiuni comise chiar de cel cu care locuia s-a conturat în urma audierilor făcute în zonă "Între cei doi au avut loc mai multe certuri, scandaluri", a explicat procurora. 

Miercuri, un echipaj complex de poliţişti, criminalişti, coordonaţi de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-au deplasat în Băiţa, iar suspectul a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri. 

Cadavrul a fost găsit în timpul verificărilor făcute la faţa locului, în colţul casei, înfăşurat într-un covor. Purta urmele mai multor lovituri de topor în zona capului şi fusese tranşat în două, în zona abdominală. 

    

În urma necropsiei, spune tot Cotrău, medicii legişti au stabilit că bărbatul a fost ucis în urmă cu două-trei săptămâni. 

"Inculpatul a recunoscut comiterea faptei, susţinând că a comis-o sub influenţa băuturilor alcoolice", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor. 

Autorul crimei, care se numeşte Ladislau Suciu, a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, şi arestat joi seara, anchetatorii săi aşteptând rezultatele expertizei psihiatrice la care a fost supus, pentru a stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite