Concursul pentru şefia Aeroportului Oradea, având ca unic candidat o favorită a UDMR, a fost anulat. Procedura se reia cu o „comisie externă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Oradea rămâne, deocamdată, fără manager. Concursul pentru ocuparea funcţiei a fost anulat
Aeroportul Oradea rămâne, deocamdată, fără manager. Concursul pentru ocuparea funcţiei a fost anulat

Concursul pentru şefia Aeroportului Oradea, în a cărei fază finală se calificase doar o contabilă, Cristina Antik, membră în Consiliul de Administraţie din partea UDMR, a fost anulat din cauza unui „viciu de procedură”, anunţul fiind făcut, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor.

Într-o conferinţă de presă, şeful CJ Bihor a explicat că procedura de selecţie a viitorului manager de aeroport a fost verificată, în aceste zile, de o comisie de anchetă formată din trei funcţionari, care au stabilit că în organizarea concursului au existat „vicii de procedură care nu mai pot fi acoperite ulterior”.

Concret, aşa-numita Scrisoare de Aşteptare, document în concursul pentru viitorul manager, a fost întocmită de CA-ul Aeroportului fără să fi fost aprobată ulterior de aleşii bihorenilor, prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, ca autoritate tutelară.

Ca atare, Pásztor Sándor a „recomandat” Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea să anuleze concursul. „Vă citesc din Hotărârea nr. 31 a CA-ului: „Se anulează procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de Director General al Regiei Autonome Aeroportul Oradea, urmând ca o nouă procedură să fie demarată în cel mai scurt timp””, a declarat şeful CJ Bihor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a mai declarat, vineri, că pentru ca următorul concurs a propus CA-ului „o comisie externă” formată din 11 persoane, din care să facă parte nu doar un reprezentant al CJ, ci şi câte unul al Primăriei Oradea, al Prefecturii, al Parcului Industrial Oradea, al Parcurilor Industriale ale judeţului, al Camerei de Comerţ, al Agenţiei de Management al Destinaţiei (din subordinea CJ), al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (subordonată municipalităţii), precum şi un reprezentant al „hotelierilor din Oradea sau din Băile Felix”.

Acuzat de fostul manager al Aeroportului, Gheorghe Pasc, de sabotarea unităţii, şeful CJ Bihor a respins acuzele, susţinând că împreună cu fostul director a participat la numeroase întâlniri cu companii aeriene pentru operarea acestuia, iar despre vina de a fi compromis relaţia cu Ryanair a explicat, indirect, că ar fi acţionat de supărare, după ce această companie a anunţat suspendarea zborurilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite