Concert caritabil de colinde pentru Alexandra, fetiţa care la 6 ani suferă de tumoare de trunchi cerebral inoperabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"O şansă pentru Alexandra" este proiectul în cadrul căruia studenţi şi elevi îşi dau mâna şi vor susţin un spectacol caritabil pentru Alexandra Daria Crăciun, care la cei 6 anişori suferă de tumoare de trunchi cerebral inoperabilă.

Alexandra Daria a fost diagnosticată anul trecut, în luna decembrie,  cu tumoare pe trunchiul cerebral inoperabilă. Din ianuarie 2013 familia a început drumul greu şi anevoios al chimioterapiei, fiind singurul tratament pentru cazul ei. Chirurgical nu se poate interveni, radioterapia ar expune-o la riscuri fără a avea certitudine că “va trece” sau ce efecte secundare ar putea să aibă – paralizie, orbire, vorbire, etc. Tumoarea este intercalateă şi cu centrii vitali.

Au trecut 9 luni de tratament,  iar medicii spun că medicina alopată nu ne va ajuta foarte mult, oferind familiei o amânare a inevitabilului, şansa de viaţă fiind de la 1 până la 5 ani.

Căutând informaţii, părinţii Alexandrei au aflat de Clinica Burzynski din Houston Texas care tratează bolnavi de cancer printr-o tehnică numită antineoplastoni, dându-le astfel o şansă de supravieţuire.

Problema o reprezintă partea financiară. Transportul, consultaţia şi tratamentul ajung undeva la 35.000 de dolari.

Pentru a veni în ajutorul Alexandrei, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 46 Oradea, Liceul teoretic german ,,Friedrich Schiller” Oradea, Liceul Teologic romano-catolic „Szent Laszlo” Oradea alături de corul  Asociaţiei studenţilor stomatologi oradea, corul  asociaţiei studenţilor farmacişti oradea, şi corul studenţilor teologi, vor susţine un spectacol de colinde şi cântece de iarnă. Acesta va avea loc în Aula Magna a Universităţii din Oradea, miercuri, 11 decembrie, de la ora 18.00.

Accesul la spectacol se va face pe baa unui bilet care  costă 5 lei şi poate fi cumpărat de la reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor Stomatologi Oradea (A.S.S.O -  STR. PIAŢA 1 DECEMBRIE NR. 10 SALA 123 ) din cadrul Faculăţii de Medicină şi Farmacie  şi de la Universitate, din faţa Aulei Magna, în seara spectabolului.

Banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi depuşi în contul deschis de familia Alexandrei.  De asemenea, cei care vor dori să o ajute pe fetiţă cu mai mult o vor putea face, deoarece va fi şi o urnă pentru donaţii.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite