Cine plăteşte maşini distruse de castani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană a cărei maşină a fost distrusă de un arbore căzut pe strada Libertăţii a cerut despăgubiri de peste 9.000 de lei. Funcţionarii responsabili cu întreţinerea copacilor susţin că, de la sfârşitul lunii mai, lucrează intens la eliminarea arborilor cu risc de cădere.

La trei săptămâni după ce un Renault nou nouţ a fost distrus sub greutatea crengilor unui copac pus la pământ de vânt, pe strada Universităţii din Oradea, un alt pom a căzut săptămâna trecută, lângă Biblioteca „Gheorghe Şincai”. De data aceasta, arborele s-a prăbuşit pe carosabil şi nu a mai stricat nimic. Potrivit lui Gabriel Dobre, responsabil spaţii verzi în cadrul primăriei orădene, copacul a fost scos imediat de pe şosea, pentru a nu bloca traficul în zonă.

Dau vina pe ploi

Deşi potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, numărul arborilor căzuţi sub bătaia vântului a fost mai mare, la compartimentul spaţii verzi doar trei persoane au depus plângeri din cauza castanilor prăbuşiţi în ultimele două luni.

„Un orădean, a cărui maşină a fost avariată după ce crengile unui castan au căzut peste ea, a cerut primăriei o despăgubire de peste 9.000 de lei”, a declarat Mircea Stejerean, şef serviciu Control Servicii Publice, din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea. „Compania mea de asigurări va acţiona în instanţă municipalitatea”, a spus Vlad Orăşeanu, proprietarul Renault-ului distrus de castani. Stejerean a explicat că, în cel mai recent caz de castan prăbuşit, fiindcă cel mai frecvent castanii cedează, de vină au fost ploile din ultimele zile. „Castanul de lângă biblioteca judeţeană a căzut din cauza ploilor care au înmuiat solul”, a spus funcţionarul.

Acesta a precizat că, de la sfârşitul lunii mai, când a putut fi lansat programul de verificare a arborilor, „se lucrează la turaţie maximă”, fiind tăiaţi, în medie, 12 arbori cu risc de prăbuşire pe zi.

Revoltați de indolenţa autorităților

În urmă cu două săptămâni, un castan prăbuşit pe strada Universităţii a distrus un Renault cumpărat de două luni şi un Fiat. Alte două maşini au fost avariate, dar nu la fel de grav. Vlad Orăşeanu, proprietarul Renault-ului, şi Norbert Czirjak, proprietarul Fiat-ului, au spus că de vină pentru pagubele lor este municipalitatea, care nu şi-a îndeplinit atribuţiile.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite