Ce a păţit un bărbat infectat fără să ştie cu coronavirus. Şi-a îmbolnăvit zidarul care-i lucra la casă şi a băgat în izolare 15 oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au identificat în total 15 persoane care au intrat în contact cu cei doi bolnavi. FOTO: adevarul.ro
Poliţiştii au identificat în total 15 persoane care au intrat în contact cu cei doi bolnavi. FOTO: adevarul.ro

Un bihorean care s-a infectat, fără să ştie, cu noul coronavirus, iar apoi şi-a îmbolnăvit meşterul zidar care-i lucra la casă şi a băgat încă 15 persoane în izolare la domiciliu s-a ales acum şi cu un dosar penal.

Povestea a ieşit la iveală săptămâna trecută, pe 3 mai, când meşterului i s-a făcut rău şi a ajuns la Spitalul Municipal Oradea, unde rezultatul testului care i s-a făcut a fost pozitiv pentru noul coronavirus. Luat la întrebări, bărbatul le-a povestit medicilor că, înainte cu câteva zile, a lucrat la casa unui consătean, Marcel Lingurar. 

Testat fiind, Lingurar a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus, iar din verificările făcute de poliţişti s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 57 ani a contractat boala în perioada 8-22 aprilie, într-una din deplasările pe care le-a făcut la Oradea, pentru a-şi vizita iubita, spun sursele adevarul.ro. 

Ca atare, poliţiştii i-au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor invocând că a contactat boala pentru că a încălcat ordonanţele militare, nici deplasările la Oradea şi nici lucrările de construcţii pentru care l-a angajat pe meşterul zidar din sat nefiind considerate urgenţe.

Mai mult, pe lângă zidarul ajuns acum în spital, alte 15 persoane cu care acesta şi Lingurar au intrat în contact au fost plasate în izolare la domiciliu. 

Cazul se află în ancheta poliţiştilor din municipiul Beiuş, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite