Caz cumplit de sclavie sexuală descoperit în Londra. 14 românce au fost salvate dintr-un bordel clandestin

0
0
Foto arhiva Metropolitan Police, Londra
Foto arhiva Metropolitan Police, Londra

Patru bărbaţi şi două femei au ajuns în spatele gratiilor, marţi, într-o operaţiune a poliţiştilor londonezi care vizează o grupare profilată pe traficul şi exploatarea sexuală a unor femei, 14 românce, ţinute până acum captive într-un bordel clandestin, fiind salvate.

Potrivit unui comunicat făcut public, marţi, de poliţia metropolitană londoneză, echipaje de poliţişti au descins în percheziţii la mai multe adrese, "ca parte a unei operaţiuni care vizează traficul de persoane şi exploatarea sexuală a femeilor din România în şi în jurul Regatului Unit, de către o reţea criminală organizată bine stabilită". 

Conform informării, în urma operaţiunii care s-a desfăşurat cu sprijinul autorităţilor române, şase persoane - patru bărbaţi şi două femei - au fost deja reţinute pentru infracţiuni de sclavie sexuală . 

  

"Cinci mandate au fost executate în această dimineaţă, în Station Road, Hindes Road şi Stirling Road în Harrow. Acestea au fost efectuate cu asistenţa ofiţerilor din cadrul Grupului de sprijin teritorial (TSG)", se spune în comunicat.

Cei arestaţi au vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani şi sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre acestea numărându-se lipsirea de libertate în mod ilegal, traficul de persoane, proxenetismul şi spălarea de bani.

O adresă vizată de percheziţii a fost identificată ca fiind un bordel clandestin unde poliţiştii au găsit 14 românce, femei care primesc acum sprijin de la ofiţeri specialişti.

Căutările la adrese sunt în curs. „Din păcate, acest tip de exploatare se întâmplă încă în Londra şi Marea Britanie. Echipa Poliţiei Metropolitane continuă cercetările, pentru a identifica toate persoanele implicate în aceste activităţi de exploatare sexuală. Această operaţiune este una dintre multele în care protejăm sute de victime în fiecare an"; a declarat Nick Bland, unul din ofiţerii britanici care a coordonat acţiunea, citat în comunicat. 

În declaraţia sa, poliţistul a solicitat ajutorul publicului, care în opinia sa poate avea un rol determinant pentru salvarea victimelor sclaviei sexuale. "Dacă bănuiţi că cineva poate fi victima sclaviei moderne, raportaţi-o. Veţi fi întotdeauna luat în serios, iar protecţia şi sprijinul sunt asigurate" a spus Bland, convins că astfel de victime există în fiecare cartier din Londra iar oamenii îi întâlnesc în fiecare zi, probabil fără să-şi dea seama că acestea sunt abuzate.

"Victimelor li se spune adesea că Poliţia şi autorităţile din Marea Britanie nu sunt de încredere. Având cunoştinţe limitate de limba engleză, ele nu pot căuta ajutor, chiar dacă doresc”, a mai spus poliţistul, citat în informare. 

Vă mai recomandăm: 

17 românce exploatate sexual în Spania au fost eliberate. Tinerele erau obligate să se prostitueze chiar dacă erau însărcinate VIDEO

Un poliţist şi un jandarm au împiedicat o sinucidere: ”A realizat ce greşeală era să facă şi a început să plângă”

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite