Capacitate 2017. Cum s-a desfăşurat Evaluarea Naţională în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
evaluare

Peste 4.000 de elevi bihoreni au susţinut probele la Evaluarea Naţională. În timp ce pentru unii dintre candidaţi subiectele au fost accesibile, pentru alţii dificultatea a fost peste medie.

Subiectele de la proba de Matematică au fost accesibile elevilor, sunt de părere profesorii. Părerile sunt împărţite, însă, în rândul elevilor.

„Au fost subiecte uşoare, mult mai uşoare decât mă aşteptam. Sper să iau o notă peste 9.50”, a spus Alexandru, elev la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Oradea.

„A fost uşor raportat la cât am învăţat. Mă aşteptam să pice probleme şi exerciţii mult mai grele”, a spus Andreea.

„Sincer, a fost destul de greu. Poate ar fi trebuit să mă pregătesc mai mult. Acum nu mai am ce face. Sper să iau o notă nu foarte mică”, a afirmat David.

Emoţii au avut şi părinţii elevilor, care au stat în curtea unităţilor de învăţământ şi au aşteptat cu sufletul la gură să iasă elevii.

În acest an, examenul s-a desfăşurat în condiţii normale. Au fost 4.097 de elevi prezenţi dintr-un total de 4.213 înscrişi. Mâine, elevii care aparţin minorităţilor vor da proba la Limba maternă.

Potrivit calendarului, pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale. Anul trecut, rata de promovabilitate în Bihor a fost de 72%.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite