Cadavrul descompus găsit în Oradea are chip reconstruit din lut de cel mai cunoscut portretist al Institutului Naţional de Criminalistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia Română
Foto: Poliţia Română

De mai bine de o lună, cadavrul descompus găsit într-un canal colector din Oradea aşteaptă ca cineva să-i afle identitatea. Este vorba despre un bărbat de circa 45-55 ani şi de înălţime medie, circa 1,70 metri, despre care medicii legişti au stabilit că a murit înecat, dar pe care nimeni nu l-a dat dispărut deşi, până să fie descoperit pe 3 septembrie, a stat cel puţin o lună în apă.

Marţi seara, Poliţia Bihor a dat publicităţii noi imagini realizate prin tehnica reconstrucţiei faciale, inclusiv cu ajutorul tehnologiei 3D, proceduri la care au apelat în premieră în Bihor, deoarece până în prezent nu s-a impus. În fotografii sunt două variante de reconstrucţie facială realizate de doi dintre cei mai cunoscuţi experţi criminalişti din România.

Reconstrucţia grafică este realizată de şeful Serviciului Criminalistic din Poliţia Bihor, Florin Lăzău, singurul poliţist român specializat în tehnica îmbătrânirii faciale, unicul artist criminalist din Europa certificat de Asociaţia Internaţională a Identificărilor din SUA, cea mai veche organizaţie profesională din domeniu şi atât de bun încât l-a vrut chiar şi FBI.

reconstructie faciala

Cea de a doua imagine reprezintă un portret sculptural, din lut, realizat chiar de elevul criminalistului orădean, expertul criminalist Aurelian Bădulescu de la Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, specializat pe reconstrucţii faciale tridimensionale, realizate din lut, pornind de la cranii, de la urma de memorie ale martorilor sau victimelor, ori de la portrete-robot.

Noile imagini diferă de primul portret în creion  făcut public de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor, realizat la scurt timp după găsirea cadavrului deoarece, spun poliţiştii, „între timp în care au intervenit modificări anatomice”, iar acum elementele faciale şi formaţiunile osoase ale feţei persoanei decedate au prins contur. Cadavrul a fost găsit într-o stare avansată de putrefacţie”, se spune în comunicat.

Persoanele care pot oferi informaţii ce pot duce la identificarea bărbatului din fotografie sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite