Bihor: Aproape 25.000 de consumatori din 60 de localităţi, fără electricitate din cauza avariilor produse de furtună. Vântul a doborât peste 30 de copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 25.000 de consumatori din 60 de localităţi din judeţul Bihor au rămas fără electricitate, după ce furtuna de joi seară a cauzat avarii la 14 linii de medie tensiune şi peste 240 de posturi de transformare. Pompierii militari au avut peste 60 de misiuni, din care jumătate pentru îndepărtarea unor copaci doborâţi de vânt pe şosele, maşini şi pe o clădire.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" Bihor, pompierii militari au intervenit, joi, începând de la ora 17.20, în 16 localităţi pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase, misiunile în sprijinul comunităţilor afectate fiind în desfăşurare şi la ora 22.00.

"Între orele 17.20 - 21.00, în dispeceratul ISU Bihor au fost primite prin Sistemul Unic 112 peste 150 de apeluri care sesizau producerea a numeroase situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase manifestate la nivelul judeţului", arată sursa citată.

În intervalul orar menţionat, pompierii militari de la Detaşamentele 1 şi 2 Oradea, Detaşamentul Salonta, Detaşamentul Marghita, Staţia Aleşd, Secţia Beiuş, Staţia Săcueni şi Garda 1 Mai au desfăşurat 61 de misiuni în 16 localităţi (Oradea, Tărian, Sânmartin, Sântandrei, Borş, Santăul Mic, Marghita, Abram, Salonta, Finiş, Beiuş, Şinteu, Aleşd, Ianca, Săcueni şi Diosig), din care 29 de intervenţii pentru evacuarea apei din subsoluri, locuinţe şi curţi şi 31 de misiuni de degajare a arborilor doborâţi de vântul puternic pe carosabil, autoturisme, respectiv pe o clădire.

De asemenea, în judeţ au fost semnalate probleme legate de alimentarea cu energie electrică, astfel că, până la ora 21.00, s-au înregistrat avarii la 14 linii de medie tensiune şi 245 de posturi de transformare, fiind afectaţi 24.800 de consumatori din 60 de localităţi. Un număr de 27 de echipe ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea deficienţelor.

În zonele aflate sub incidenţa Codului Roşu au fost transmise mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert, iar pentru optimizarea intervenţiilor în sprijinul cetăţenilor, la nivelul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a fost activată grupa operativă, a fost instituită permanenţa la primăriile unităţilor administrativ-teritoriale aflate sub incidenţa avertizării meteorologice, au fost prealertate toate subunităţile de pompieri din judeţ, fiind totodată suplimentate efectivele de pompieri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite