Autoritățile siriene refuză să ofere informații cu privire la Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Omar Hayssam nu s-a prezentat nici astăzi la procesul în care este judecat pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Instanța de judecată  a solicitat, în repetate rânduri, statului sirian, prin Ministerul Justiției, să i se comunice unde se află Omar Hayssam. Până la termenul de astăzi, de la Curtea de Apel Oradea, instanța nu a primit niciun răspuns. Nici procurorul și nici avocații nu au reușit să afle unde se ascunde sirianul. Potrivit unor documente mai vechi aflate la dosar, omul de afaceri s-ar afla închis, într-un loc de detenție în Siria, însă instanța nu a primit nicio dovadă în acest sens.

Ca urmare, apărătorul lui Omar Hayssam, Ion Cazacu, a cerut din nou Ministerului Jusției să încerce să afle, pe căi diplomatice, unde se află omul de afaceri. În acest sens avocatul a invocat un tratat dintre România și Siria care cuprinde și elemente cu privire la extrădare. "Să reveniți cu o adresă la autoritățile din Siria, să infirme sau să confirme prezența lui Hayssam. În acest fel l-ați putea localiza și dumneavoastră  pentru citarea lui și noi pentru declarații", a declarat Ion Cazacu, apărătorul lui Hayssam, în fața instanței orădene. Avocatul susține că încă nu a vorbit cu clientul lui.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite