Au fost arestaţii hoţii care au furat 3 kg de aur în noaptea de Înviere. Toţi fac parte dintr-o bandă de spărgători din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotii care au spart bijuteria au fost prinsi
Hotii care au spart bijuteria au fost prinsi

Au fost prinşi hoţii care, în ziua de 1 mai 2016, au furat trei kilograme de aur din magazinul de bijuterii Aur Lux din Piaţa Cetăţii din Oradea. Suspecţii, toţi cetăţeni maghiari, făceau parte dintr-un grup organizat specializat în spargeri. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile autorilor, anchetatorii au reuşit să recupereze o mare parte din bunurile furate. Bijuteria a fost călcată de hoţi chiar în noaptea de Înviere

Autorii au intrat în magazin prin acoperiş după ce au spart tavanul în mai multe locuri. Apoi, au smuls camerele de supraveghere şi au dezactivat sistemul de alarmă ca să nu poată fi alertată firma de pază şi protecţie din vecinătate.

Spargerea a fost sesizată abia câteva zile mai târziu, când angajaţii au mers la serviciu. Lucrătorii de la bijuterie au mai sesizat că hoţii au tăiat cu flexul seiful din interiorul unităţii, au deblocat mecanismul de închidere şi au reuşit să fure din el 3 kg de bijuterii (lănţişoare, inele, brăţări, cercei şi pandante de 14K) şi 1800 de lei.

Ancheta declanşată atunci de poliţiştii bihoreni a fost finalizată în cooperare cu poliţiştii din Ungaria. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Poliţia maghiară este vorba despre trei cetăţeni unguri, K. Tibor, 52 ani, L. László, 46 ani, şi V. Tamás, 23 ani, care, împreună cu K. Lajos, 62 ani, J. László, 42 ani, şi L. Gusztáv, 35 ani, făceau parte dintr-o grupare bănuită în total de şapte spargeri de locuinţe şi societăţi comerciale în Oradea, Budapesta, Salgótarján, Nagykáta, Erdőkertes, Tiszakanyár şi Őrbottyán. Potrivit comunicatului de presă al Poliţiei maghiare, Tibor, Laszlo şi Tamas sunt cei care, în data de 1 mai 2016, dimineaţa, au pătruns prin acoperiş, în incinta magazinului de bijuterii din Oradea.

Dintre suspecţi, cinci au fost identificaţi şi reţinuţi în septembrie şi octombrie, iar un al şaselea membru al grupării a fost reţinut în 8 noiembrie. Patru dintre ei sunt cercetaţi în stare de arest, iar doi în stare de libertate. Anchetatorii au reuşit să recupereze o mare parte din bunurile furate, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor fiind găsite mai multe bijuterii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite