Ani grei de închisoare pentru „Vikingul“ care a ucis un barman cu zeci de lovituri de cuţit, după care i-a ascuns trupul într-un covor legat cu sfoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vikingul a fost condamnat la 18 ani de inchisoare Foto-Facebook
Vikingul a fost condamnat la 18 ani de inchisoare Foto-Facebook

După ce în luna februarie a anului trecut a ucis un tânăr barman din Oradea  aplicându-i zeci de lovituri de cuţit şi punându-i cadavrul pe holul apartamentului, înfăşurat într-un covor, Szabo Karoly, cunoscut ca “Vikingul”, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bihor la 18 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi.

În iarna lui 2015, barmanul Mario Popa a fost ucis cu sânge rece de către  Szabo Karoly, cunoscut ca “Vikingul”, un cunoscut consumator şi dealer de droguri. Discuţia celor doi ar fi pornit de la faptul că Vikingul îl bănuia pe Mario că nu i-ar fi dat toţi banii încasaţi de pe urma vânzării de droguri, 7.000 lei.

Potrivit procurorilor, în primă fază cei doi au discutat în bar, după care au ieşit, iar Popa nu s-a mai întors. Ba mai mult, telefonul şi geaca lui au rămas la bar. În dimineaţa zilei următoare, Mario Popa a fost dat dispărut. În urma cercetărilor demarate de oamenii legii, toate drumurile au dus spre Szabo Karoly. Cum a ajuns în faţa poliţiştilor acesta a recunoscut crima.

Le-a spus anchetatorilor că l-a omorât pe Popa al cărui cadavru a fost găsit în locuinţa Vikingului, pe hol, înfăşurat într-un covor. Surse din cadrul anchetei susţin că Vikingul ar fi urmat să-l tranşeze, pentru a-l pune apoi în pungi de plastic de care ar fi putut să scape mai uşor. Necropsia a arătat că Popa a primit zeci de lovituri de cuţit în timp ce a încercat să fugă. Vikingul l-a înjunghiat atât în spate cât şi în piept. În faţa atacatorilor, criminalul a încercat să se apere spunând că el a fost doar în legitimă apărare, şi asta pentru că Mario Popa l-ar fi atacat chiar în locuinţa lui. Totodată, Vikingul a declarat că l-a dus pe Popa la el acasă pentru a-l convinge să-i înapoieze cei 7.000 de lei pe care susţine că i-a furat din geaca lui.

Din cercetările efectuate, anchetatorii susţin că suma de bani ar proveni din vânzările de amfetamină şi LSD, droguri aduse de Szabo din Ungaria. Aceste droguri erau vândute în cluburile din Oradea, unul dintre distribuitori fiind chiar Mario Popa. Szabo a fost arestat şi ulterior trimis în judecată, Tribunalul Bihor pronunţându-se acum în acest dosar şi condamnându-l la 18 ani de închisoare pentru omor calificat. Sentinţa primei instanţe nu este definitivă şi a fost deja atacată, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Oradea.

Va mai recomandam:

Crima care a îngrozit Oradea. Şi-a ucis prietenul cu zeci de lovituri de cuţit, după care a înfăşurat cadavrul într-un covor legat cu sfoară şi într-o foaie de cort

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite