Anca Jurcan a ieşit de la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sora fetei ucise de interlopul Iuliu Kiss a fost transferată la neurochirurgie. La trei săptămâni de la accidentul produs de Iuliu Kiss, Anca Jurcan, una dintre fetele rănite, a părăsit secţia de Terapie Intensivă.

Anca Jurcan, sora geamănă a fetei ucise de interlopul Iuliu Kiss în urmă cu aproape trei săptămâni într-un accident rutier, a fost transferată pe secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Aceasta este conştientă, dar potrivit medicilor, perioada de recuperare va fi una lungă.


Accident grav


„Starea de sănătate a tinerei s-a ameliorat. Aceasta se află pe secţia de neurochirurgie, este conştientă, dar va urma o perioadă lungă de recuperare“, a spus Carmen Pantiş, managerul spitalului. În urmă cu aproape trei săptămâni, interlopul orădean Iuliu Kiss a provocat un grav accident rutier, în care Adriana Jurcan şi-a pierdut viaţa, în timp ce sora sa geamănă, Anca Jurcan, şi verişoara lor, Mihaela Jurcan, au fost grav rănite.


Anca a ajuns la Spitalul Judeţean cu traumatism cranio-cerebral sever şi hemoragie intracraniană, fiind în comă două săptămâni, în timp ce Mihaela a fost internată la Cluj. Cel care se face vinovat de nenorocire se află în arest pentru 29 de zile.


Au nevoie de bani


Familia victimei pregăteşte demersurile legale împotriva interlopului. „Am înaintat o adresă firmei Omniasig, la care este asigurat Iuliu Kiss, şi am solicitat un avans pentru cheltuieli urgente. Banii vor fi scăzuţi din despăgubirile pe care le cerem în proces“, a declarat avocatul Mircea Ursuţa, reprezentantul familiei Jurcan. Potrivit acestuia, părinţii au nevoie de bani însă pentru a o salva pe Anca Jurcan. Tânăra are nevoie de tratamente în străinătate. Orădenii o pot ajuta donând în conturile: RO28BTRL00501201D37505XX (lei) şi RO03BTRL00504201D37505XX (euro). Titularul este fratele ei, Călin Ionel Jurcan.

Pacienta este conştientă, dar va urma o perioadă lungă de recuperare.
Carmen Pantiş, managerul spitalului

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite