Ambasadorul Franței vrea să contribuie la promovarea clădirilor Art Nouveau din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Franței a fost impresionat de clădirile din centrul istoric al Oradei
Ambasadorul Franței a fost impresionat de clădirile din centrul istoric al Oradei

În urma vizitei de două zile la Oradea, Excelența Sa Henri Paul s-a declarat impresionat de frumusețea clădirilor istorice din urbea de pe Criș. Acesta a spus că orădenii ar putea beneficia de consultanță franceză pentru a-și promova mai bine bijuteriile arhitectonice și a recomandat introducerea Oradei în Rețeaua Europeană a Orașelor Art Nouveau.

Henri Paul, Ambasadorul Franței la București a vizitat luni și marți Oradea, cu ocazia împlinirii a 14 ani de la dezvelirea Statuii Ostaşului Francez. „Aș veni la Oradea mai des, pentru a admira minunatul său patrimoniu arhitectural", a spus ambasadorul, după ce a vizitat centrul istoric.

Întreprinzătorii mici și mijlocii din Franța sunt interesaţi să investească în Oradea

Înfrățire

Impresionat de clădirile Art Nouveau, ridicate la începutul anilor 1900, Excelența Sa a sugerat introducerea urbei de pe Criș în Reţeaua Europeană a Oraşelor Art Nouveau, precum şi înfrăţirea cu oraşul francez Nancy, pentru promovarea patrimoniului arhitectural şi cultural. De asemenea, acesta a recomandat reintroducerea claselor bilingve româno - franceze la Colegiul Național Emanuil Gojdu şi Colegiul Național Mihai Eminescu, începând cu anul şcolar 2011 - 2012.

Ambasadorul Henri Paul: „Franța nu este contra aderării României la Spațiul Schengen”

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite