Zeci de candidaţi la Consiliul Judeţean Iaşi, respinşi după ce au „uitat“ să spună dacă au colaborat sau nu cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Biroului Electoral Judeţean au respins dosarele zeci de candidaţi la Consiliului Judeţean pentru că nu aveau toate formularele completate, în special cel privind colaborarea cu Securitatea.

Lista finală a candidaţilor din Iaşi la şefia Primăriei şi Consiliului Judeţean

Cei mai mulţi candidaţi la CJ care nu au declarat că au colaborat cu Securitate sunt de pe listele PNŢCD. 16 din cei 37 de consilieri propuşi nu au depus la dosar şi această declaraţie, iar alţi trei candidaţi erau înscrişi pentru posturile de consilieri locali, nu judeţeni.

Şi lista PDL pentru Consiliul Judeţean a fost doar parţial validată de BEJ. Din cele 45 de candidaturi pentru un loc în plenul judeţului, doar 39 au fost acceptate de BEJ. Candidaţii eliminaţi sunt Liviu Bulgaru, Liliana Romaniuc, Narciza Nedelcu, Demostene Olariu, Iulian Tătăboanţă şi Maria Roman.

Aceştia nu au depus la dosar şi declaraţia pe propria răspundere conform căreia au avut sau nu calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii. Excepţia a fost Narciza Nedelcu care şi-a depus la dosar declaraţia de interese, dar fără semnătură.

Luptătorul Cătălin Moroşanu intră în cursa pentru un loc de consilier judeţean la Iaşi FOTO

Doar 9 primari PDL din judeţul Iaşi mai candidează pentru acest partid

„Candidaţii care au fost scoşi de pe listele PDL pot să depună contestaţie în 48 de ore", a spus Andreea Nicoleta Trifan, perşedintele BEJ.

Petru Movilă, candidatul PDL la preşedinţia CJ, susţine că dosarele candidaţilor au fost incomplete, din neatenţie, şi că persoanele vizate au depus deja contestaţii.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Iaşi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite