Vosganian: „PNL nu mai e un partener de încredere pentru ALDE. Avem discuţii cu PSD şi Pro România pentru o eventuală colaborare politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Varujan Vosganian. FOTO Arhivă
Deputatul Varujan Vosganian. FOTO Arhivă

Deputatul Varujan Vosganian, preşedintele ALDE Iaşi, a vorbit într-o conferinţă de presă despre afinităţile politice actuale ale partidului pe care îl reprezintă. El a spus că direcţia în care se îndreaptă formaţiunea politică este cu totul alta decât cea de până acum.

Preşedintele ALDE Iaşi, deputat Varujan Vosganian, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL nu mai reprezintă un partener de încredere pentru ALDE, iar votul pe care parlamentarii ALDE îl vor da la învestitura Guvernului Cîţu depinde foarte mult de sinceritatea de care va da dovadă PNL în susţinerea propriului guvern.

„În situaţia în care PNL, în mod real, doreşte înlăturarea acestei crize şi, în mod deschis, arată că doreşte să îşi voteze propriu guvern, noi vom recomanda parlamentarilor ALDE să voteze la învestitură acest guvern. Dacă va mai trebui un singur vot ca guvernul să treacă, iar votul acela ar fi al meu, eu aş vota pentru învestirea cabinetului şi oprirea acestei crize. De ce spun «deschis»? Pentru că nu am încredere în dorinţa PNL de a-şi susţine guvernul sau, mai exact, de a face ca guvernul să treacă. Pentru a evita orice incidenţă cu decizia Curţii Constituţionale, PNL a adoptat o atitudine pe care aş socoti-o uşor perversă”, a declarat Vosganian, în aceeaşi conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

În acelaşi context, Varujan Vosganian a vorbit despre poziţia ALDE pe scena politică. Astfel, a ţinut să menţioneze că există discuţii între ALDE, PSD şi Pro România pentru o eventuală colaborare politică.

„Poziţia ALDE pe scena politică, dacă ar fi să evaluăm afinităţile pe care le are în acest moment, se observă că în mai multe judeţe există discuţii între ALDE, PSD şi Pro România pentru o eventuală colaborare politică. Colaborare politică care merge în diverse variante: fie susţinerea unui candidat comun la primăria care poate fi din fiecare dintre cele trei partide, în situaţia în care PSD nu are primar în localitatea respectivă, fie o strategie comună de a avea liste în întregul judeţ”, a conchis deputatul Varujan Vosganian.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite