Vile, terenuri şi un BMW X6, indisponibilizate de procurori de la Fenechiu după ce acesta a recunoscut o şpagă de aproape 1 milion de euro

0
0
Relu Fenechiu execută în prezent o condamnare de 5 ani de închisoare FOTO Adevărul
Relu Fenechiu execută în prezent o condamnare de 5 ani de închisoare FOTO Adevărul

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti au dispus, înainte de a încheia acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu Relu Fenechiu, punerea sub sechestru a mai multor bunuri ce aparţin acestuia.

Anchetatorii au indisponibilizat mai multe terenuri şi case, dar şi o maşină, pentru a acoperi prejudiciul de 901.526,38 euro, sumă calculată ca prejudiciu în dosarul în care Fenechiu a recunoscut că este vinovat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurori şi Fenechiu, unele dintre bunurile pe care s-a pus sechestru parţin pe jumătate fostei soţii a ex-ministrului, Mariana, de care a divorţat după condamnarea din dosarul „Transformatorul”. Un sechestru a fost pus jumătate dintr-un teren de 1.567 de metri pătraţi, dar şi pe jumătate dintr-o vilă de 343 de metri pătraţi, a cărei valoare de inventat este de 815.755 de lei, potrivit DNA. De asemenea, un teren de 1.101 pătraţi ce era deţinut exclusiv de Fenechiu şi pe care pe care este construită o vilă, un garaj şi un foişor a fost de asemenea indisponibilizat.

Procurorii DNA Ploieşti au mai identificat un alt teren, situat tot în municipiul Iaşi, de 2.000 de metri pătraţi, pe care Fenechiu era singurul proprietar şi care a fost, de asemenea, pus sub sechestru. O construcţie cu spaţii de loisir, împrejmuită, a fost şi ea indisponibilizată., la fel ca şi un vehicul marca BMW X6. Toate aceste bunuri vor putea fi valorificate efectiv de către stat după ce acordul de recunoaştere a vinovăţiei va fi validat de către instanţă şi va fi emisă o decizie definitivă de condamnare.

Prin recunoaşterea sa, Relu Fenechiu a fost de acord să primească o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, din care se vor scădea cele 4 luni de arest preventiv. Pedeapsa primită este concurentă cu cei 5 ani de închisoare primiţi şi aproape executaţi în dosarul „Transformatorul”. Astfel, ambele condamnări vor fi contopite în baza vechiul Cod de Procedură Penală, iar pedeapsa rezultantă va fi de 5 ani, la care se poate adăuga un eventual spor de pedeapsă. Cu alte cuvinte, condamnarea de 3 ani şi 10 luni primită acum ar putea să nu afecteze în niciun fel libertatea lui Fenechiu.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite