Viitorul sediu al instituţiei judeţului Iaşi rămâne fără acoperiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul sediu al Consiliului Judeţean Iaşi
Viitorul sediu al Consiliului Judeţean Iaşi

După ce s-au certat mai bine de jumătate de oră, majoritatea consilierilor judeţeni au refuzat să aloce 1 milion de lei din fonduri publice pentru finalizarea lucrărilor la viitorul sediu al Consiliului Judeţean, din spatele Stării Civile.

Iaşi: Mausoleul lui Simirad, dotat cu lift de 42.000 de euro

Din cele aproape 9 milioane de lei prevăzute pentru lucrările la imobilul de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6, constructorul a cheltuit 3,73 milioane de lei la structură, zidărie, pereţi şi instalaţii electrice.Aleşii nu au vrut să-l mai plătească pe constructor cu 1 milion de lei, bani care ar trebui să acopere lucrările la acoperişul clădirii.

„Acesta este un exemplu clar de ineficienţă economică. Noi am fost de acord doar cu protejarea clădirii prin repararea acoperişului, lucrări care nu s-au făcut până acum. Nu vrem să facem un sediu megalomanic", a spus consilierul judeţean, Cristian Stanciu.

Şeful judeţului nu renunţă la proiect şi va organiza o nouă şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean pentru a propune din nou acest proiect, dar sub altă formă.

„S-ar putea să se înfiinţeze Regiunea Iaşi şi va trebui să avem un sediu bun. Realizez un obiectiv extrem de important pentru judeţul Iaşi. Vom face proiect pentru conservarea monumentului istoric, la care suntem obligaţi. Consilierii pun beţe în roate pentru a opri reabilitarea clădirii. Este o ambiţie prostească“, a spus Constantin Simirad, preşedintele CJ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite