VIDEO UPDATE Luptă la baionetă pentru statutul de membru PSD al lui Mihai Chirica. Primarul de Iaşi susţine că nu mai poate fi exclus din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o şedinţă a Comitetului Executiv Municial al PSD Iaşi care a avut loc în seara zilei de miercuri, 7 februarie, s-a votat împotriva sancţiunii date de Comisia de Etică a partidului în cazul primarului Mihai Chirica şi a altor patru membri.

UPDATE

Joi, 8 februarie, organizaţia judeţeană a PSD a transmis un comunicat: „În aceste zile au fost vehiculate foarte multe idei în spaţiul public, atât legate de sancţionarea colegilor noştri, cât şi despre paşii statutari de urmat. Facem un apel la calm, înţelepciune şi echilibru pentru toţi cei care fac parte din PSD Iaşi. Am luat act şi de cele întâmplate ieri la întâlnirea colegilor de la Organizaţia Municipală. Nu trebuie să acţionăm sub imperiul emoţiilor şi al orgoliilor. Pe membrii şi pe simpatizaţii PSD îi pot asigura că tot ce vom întreprinde se va încadra în limitele statutare, că deciziile care vor fi luate vor fi doar în interesul general al partidului. Scopul final este acela de a menţine unită filiala pentru ca, în final, oamenii noştri politici cu responsabilităţi în administraţia locală şi centrală să ducă la îndeplinire proiectele cu care au fost învestiţi de ieşeni, prin votul din vara şi toamna anului 2016. Aceasta este fotografia de etapă, în momentul în care Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi va lua alte decizii, cu siguranţă că le vom face publice“.

Ştirea iniţială

După o şedinţă tensionată a Comitetului Executiv Municipal al PSD Iaşi, s-a decis miercuri seara să nu se ţină cont de decizia Comisiei de Etică care viza excluderea primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Haabagiu, a fostului deputat Sorin Iacoban şi avertizarea altor doi membri.

După această întâlnire, primarul Mihai Chirica spune că procedural nu poate fi exclus din PSD, pentru că o astfel de decizie nu poate fi propusă decât de organizaţia din care face parte, respectiv organizaţia municipală. În timpul şedinţei au exista declaraţii dure între edilul ieşean şi Marius Ostaficiuc, el abţinându-se de la vot.

Într-un punct de vedere al organizaţiei municipale se arată că „decizia Comisiei de Etică, Integritate şi Arbitraj de la nivelul Organizaţiei Judeţene a PSD Iaşi, prin care s-a decis excluderea din partid a domnilor Mihai Chirica - primarul Municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu – viceprimar al Municipiului Iaşi, Sorin Iacoban – preşedinte executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, precum şi sancţionarea cu „avertisment” a domnilor Paul Corneliu Boişteanu – preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi şi Gabriel Teodorescu – secretar executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi“ a fost luat fără a fi „întrunite condiţiile prevăzute de statutul partidului. De asemenea, Biroul Municipal al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD apreciază că sancţiunile sunt neoportune şi nedrepte“.

* Sursa VIDEO YouTube Ziarul de Iaşi

În acelaşi punct de vedere se mai arată că „excluderea domnului Mihai Chirica din partid reprezintă un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Iaşi. PSD Iaşi nu-şi permite să piardă primăria celui de-al doilea oraş al României. De asemenea, excluderea domnului Mihai Chirica transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional, cât şi pe plan local membrilor şi simpatizanţilor de partid, inoculând ideea că oricine îşi permite să aibă iniţiativă poate fi oricând scos pe uşa din dos a PSD. Acest lucru va produce dezamăgire şi confuzie în rândul tuturor celor care iubesc acest mare partid. Nu în ultimul rând, prin excluderea domnului Mihai Chirica, dezvoltarea Iaşului şi administraţia însăşi vor avea de suferit, multe dintre proiectele oraşului fiind puse în pericol“.

* Sursa VIDEO YouTube Ziarul de Iaşi

În finalul adresei semnate de Paul Boişteanu se menţionează: „Biroul Municipal al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, cu participarea preşedinţilor Organizaţiilor Locale din Municipiul Iaşi şi a consilierilor locali municipali Iaşi întrunit în şedinţa extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, solicită în numele membrilor şi simpatizanţilor de partid respingerea recomandărilor Comisiei de Etică, Integritate şi Arbitraj de la nivelul Organizaţiei Judeţene a PSD, revenirea la un dialog onest si constructiv între toate organizaţiile partidului, precum şi o mai strânsă colaborare între toate organizaţiile PSD Iaşi pentru a duce la bun sfârşit marile proiecte ale municipiului Iaşi şi judeţului Iaşi“. 

Forul judeţean al PSD Iaşi se va întruni în următoarele zile pentru a decide în baza recomandărilor Comisiei de Etică.   

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite